20 Haziran 2012 Çarşamba

Yoğurtlu Jöle Tarifi

Yoğurtlu Jöle

MALZEMELER

1 paket vişne aromalı jöle
2 su bardağı kaynar su
1 paket pötibör bisküvi
6 çorba kaşığı süzme yoğurt

Süslemek için:Vişne ve çilek taneleri













YAPILIŞI

Bisküvileri bir kaba ufalayın.Jöleyi 2 su bardağı kaynar suya ekleyip, çözülünceye kadar karıştırın.Hazırladığınız jöleden birer kaşık kupların dibine döküp, 5-10 dk buzdolabında bekletin.Bu arada süzme yoğurda, hazırladığınız jöleden 6 çorba kaşığı koyarak iyice çırpın.Ufaladığınız bisküvileri, jölenin bir kısmı ile ıslatın.Kupları buzdolabından alıp, üzerlerine bisküvili karışımı pay edin.Bisküvilerin üzerine, jöle-yoğurt karışımından koyun.En üstünü vişne ve çilek taneleriyle süsleyip, kalan jöleyi meyvelerin üzerine paylaştırın.Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

NOT: Bitkisel jöleler çabuk koyulaştığından, jöleyi kaynar su dolu bir kap üzerinde ısıtarak koruyabilirsiniz.




ALİME YILMAZ

0 Yorum Ekle:

haberler