23 Haziran 2012 Cumartesi

Portakal Şuruplu Kek Tarifi

MALZEMELER

4 adet yumurta
4 çorba kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı margarin
yarım çay bardağı portakal suyu
8 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu







Şurubu için

2 çay bardağı potakal suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi

YAPILIŞI

 Yumurta ile şekeri  köpük köpük olana kadar bir kapta çırpın, yarım çay bardağı portakal suyunu, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip hepsini karıştırın. Yağladınız kek kalıbına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 150 derece fırına sürün. Kek pişerken iki çay bardağı portakal suyunu, üç kaşık şekeri bir portakal rendesini  bir tencerede biraz kaynatın, şurubunuz hazır olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kek 35-40 dakika  piştikten sonra fırından alın hazırladığınız şurubu biraz ılıdıktan sonra kekin üzerine döküp, soğuk servis yapın.




haberler