MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
10 adet yeşil soğan
3 adet domates
Yarım demet maydanoz – dereotu
4-5 adet sivri biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 limon
2 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
1 adet marul
1 adet salatalık
2 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Nar ekşisi
YAPILIŞI
Bulguru bir tepside ayıklayın. Üzerini geçmeyecek kadar kaynar su döküp kapağını kapatın. Bu arada soğan, marul, maydanoz, dereotu, domates, salatalık ve biberleri yıkayıp küçük küçük doğrayın. Bulgur kabarınca, salçaları , rendelenmiş kuru soğanı, tuzu ve kırmızı biberi koyup elinizle yoğurun. Hazırladığınız sebzeleri de içine koyun. Zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ilave edip karıştırın, servis tabağına koyun. ( dilerseniz marulu içine koymayıp, tabağın altına yada kenarına koyup çiğ köfte gibi sarıp yiyebilirsiniz ) Afiyet olsun.
Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
- Haziran 2013 (8)
- Mayıs 2013 (13)
- Nisan 2013 (2)
- Mart 2013 (9)
- Şubat 2013 (13)
- Ocak 2013 (23)
- Aralık 2012 (35)
- Kasım 2012 (85)
- Ekim 2012 (57)
- Eylül 2012 (124)
- Ağustos 2012 (156)
- Temmuz 2012 (179)
- Haziran 2012 (128)
- Şubat 2012 (84)
- Kasım 2011 (3)
- Ağustos 2011 (4)
- Mayıs 2011 (1)
- Nisan 2011 (7)
- Mart 2011 (3)
- Şubat 2011 (133)
- Ocak 2011 (750)
- Aralık 2010 (6)