MALZEMELER
4 tane kabak
1 tane iri soğan
2 diş sarmısak
2 tane domates (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
3-4 dal dereotu
1,5 su bardağı su
Tuz, zeytinyağı, kuru nane
YAPILIŞI
Bir tencereye zeytinyağını, küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı
ilave edelim ve soteleyelim. Üzerine domates rendesini katıp, birkaç
dakika pişirelim.Üzerine uzunlamasına kestiğimiz kabakları
ilave edip, bir iki karıştırıp ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edelim.
Daha sonra tuzu, şekeri ve suyunu ayarlayıp
kısık ateşte karıştırmadan yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
Pirinçler uzayınca ve kabak yumuşayınca ocaktan alalım. Servise
sunarken ince kıydığımız dereotunu ve kuru naneyi serpelim. Afiyet olsun.
Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
- Haziran 2013 (8)
- Mayıs 2013 (13)
- Nisan 2013 (2)
- Mart 2013 (9)
- Şubat 2013 (13)
- Ocak 2013 (23)
- Aralık 2012 (35)
- Kasım 2012 (85)
- Ekim 2012 (57)
- Eylül 2012 (124)
- Ağustos 2012 (156)
- Temmuz 2012 (179)
- Haziran 2012 (128)
- Şubat 2012 (84)
- Kasım 2011 (3)
- Ağustos 2011 (4)
- Mayıs 2011 (1)
- Nisan 2011 (7)
- Mart 2011 (3)
- Şubat 2011 (133)
- Ocak 2011 (750)
- Aralık 2010 (6)