5 Şubat 2011 Cumartesi

Bulgur Çorbası

Bulgurla yapılan bir lezzet daha büyükannelerimizin sık yaptığı Bulgur Çorbası artık bizim sofralarımızda. Kış günleri ve soğuk havalarda kıpkırmızı rengi ile damak zevkinize uygun olacağını düşündüğüm, içinizi ısıtacak bir tarif.
Bulgur Çorbası
Malzemeler:
•    4 adet orta boy domates
•    3 adet yeşilbiber
•    2 adet orta boy soğan
•    4 yemek kaşığı tereyağı
•    1 yemek kaşığı salça
•    5 su bardağı su
•    2 tatlı kaşığı tuz
•    1/3 su bardağı bulgur
Yapılışı:
1.    Domates ve yeşilbiberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin.
2.    Domatesleri küp şeklinde biberleri ise halka şeklinde ince doğrayın.
3.    Soğanı soyun ve ince ince doğrayın.
4.    Doğradığınız soğanı geniş bir tencerenin içine tereyağını ilave edip kavurun.
5.    Ardından salçayı ekleyin karıştırarak kavurmaya devam edin, suyu ve tuzunu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
6.    Son olarak doğradığınız domates biberleri ve bulguru ekleyip kaynayıncaya kadar 20 dk pişir.
Afiyet Olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler