bu  kurabiyeler gece 12:00 de ani bir kararla yapıldı. İki tepsi olarak..  önce üst tepsideki yağlı kağıt  ızgaraya değince tutuştu. ufak çaplı bir  yangın atlattım. yılmadım. devam ettim. fakat daha sonra da alt  tepsideki kurabiyelerin altları tamamen yanarken üstleri hala hamurdu.  (bu fizik yasalarına göre nasıl mümkün oldu bilemiyorum..) neyse ki üst  tepsideki kurabiyeler iyiydi. demek ki bu fırın iki tepsiyi aynı şekilde  pişiremiyor...:(
malzemeler
1. 1 + 1/4 bardak un
2. 120 gr tereyağı
3. 1 su bardağı toz şeker
4. 1 yumurta
5. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
6. yarım tatlı kaşığı tuz
7. 1 pk vanilya
8. 1 su bardağı kuru üzüm
yapılışı
1.  terayağı oda sıcaklığına getirilir. hatta ben çok soğuk olduğu için çok  az bir süre ısınmaya yeni başlayan fırının içine koyup çıkarttım.  tereyağına şeker eklenerek iyice çırpılır. içine yumurta ilave edilir.  çırpılmaya devam edilir. daha sonra vanilya eklenir. tekrar çırpılır.
2. başka bir kapta un, tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
3.  Daha sonra sıvı karışıma unlu karışım eklenir. bu kısımda artık tahta  spatulayla karıştırmaya devam edilir. içine üzümler de ilave edildikten  sonra buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
4. dinlenen  kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır  (oldukça aralıklı 4-5 cm kadar) tepsiye dizilir. daha önce ısıtılmış  fırında üstleri kızarana kadar pişirilir. 

0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder