Malzemeler

4 adet yufka
1 su bardağı kaşar rendesi

İç harcı için:
Yarım kilo tavuk göğsü
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 kâse bezelye
1 yemek kaşığı salça veya 1-2 tane domates
 Tuz, isteğe göre kimyon, karabiber, kekik
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı margarin
 Tuz

Hazırlanışı

Yufkayı düz bir zemine yayın üzerine yağ sürüp, ikinci yufkayı da onun üzerine koyun, ona da yağ sürdükten sonra yufkayı 8 eşit üçgen parça olacak şekilde bıçakla kesin.
Üçgen parçanın geniş kısmına hazırladığınız iç harcından 3-4 kaşık koyup bohça gibi katlayın(ben bu işlemi kâsenin içinde yapıyorum). Sonra fırın tepsisine sık olmayacak şekilde sıralayın. Önceden ısıttığınız fırında (180 derece) pişirin, börekler pişince üzerlerine birer kaşık beşamel sos döküp kaşar rendesi serpin, tekrar fırına koyun. Kaşarlar eriyip, üzeri kızarana kadar fırında pişirin.
Garnitür: Patates ve havuçları küp küp doğrayın, bezelyelerle beraber haşlayın(bezelyeleri konserve kullanacaksanız haşlamanıza gerek yok). Hazır konserve garnitürde kullanabilirsiniz.

İç harcı: Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini yağda soğanla beraber kavurun. Üzerine salça veya  domates rendesi ilave edin. Domatesler suyunu çekince hazırladığınız garnitürü, tuz ve baharatını ekleyin, bir iki karıştırıp soğumaya bırakın.

Beşamel sos: İki bardak sütün içine iki kaşık un ve 1 kaşık yağ koyup koyulaşana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/