Malzemeler

600-700 gr pırasa
½ kg mısır unu
3 yumurta
1su bardağı süt
1su bardağı yoğurt
100 gr rendelenmiş böreklik peynir
1,5 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı + ayçiçek yağı)
1,5 çay kaşığı karbonat
1-2 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber(arzuya göre)
1 tatlı kaşığı tuz.
Tepsi yağlamak ve üzeri için ½ su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Pırasamızı ayıklayıp,yıkayalım,3-4 cm lik doğrayalım.( kalınsa 2ye bölün,taze ise yeşillerinden ekleyin)Sıcak suda haşlayalım (15dk kadar). Pırasalarınız tam haşlanmış olsun,süzgeçte soğumaya alın.
Hamur için,süt ,yoğurt ,yumurta ve yağı karıştırma kabınızda karıştırın.Azar azar mısır ununu ekleyerek elinizle karıştırın,karbonatı ekleyerek 1-2 damla limon suyu ile kabartın.Peynirinizi ekleyin.Pulbiber ve pırasaları tüm malzeme ile karıştırarak katı olmayan bir karışım elde edin.
½ su bardağı sıvı yağın yarısı ile tepsinizi yağlayın,karışımı tepsinize aldıktan sonra spatula ile düzeltin. Kalan yağı pırasalı böreğin üstüne gezdirin.
175-200 derecelik fırında 50-60 dk pişirin.(önce alt sonra üst alt beraber)
Not :Bu tarifi bir not kağıdında,tariflerimle ilgili dökümanları toparlarken buldum.Muhtemelen bir tv programını izlerken yazdım.Yapılışı yazmamışım.Tarifte pul biberi yoktu,ekledim.Tarifin ismi de yoktu.. Tarif piştikten sonra çocukluğumda evde pişen annemin yaptığı“pilaska veya plaska”(yazımından emin değil)ya birebir benzettim..Tam ölçüyü öğrenme şansım olmadığı için Pilaska niyetine Mısır Unlu Pırasa Böreği ,pırasaseverseniz beğeneceğinizi umuyorum




En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/