17 Ocak 2011 Pazartesi

Penne Arabiata

Makarnada domates sosunu seviyorsanız, hafiften acıyla da aranız varsa kesinlikle denemenizi önereceğim bir sos. Fakat bu kadar şaşalı ismi olduğuna bakmayın siz bu makarnanın, yapımı oldukça pratik ve lezzetli aslında. Domateslere bir soğan, bir de acı sos eklediniz mi oldu işte size arabiata.
Penne Arabiata
Malzemeler
•    ½  paket penne makarna
Arabiata Sos için
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    2 adet domates
•    1 yemek kaşığı acı biber sosu
•    1 adet soğan
•    1 diş sarımsak
•    1 su bardağı kıyılmış maydanoz
•    Tuz
•    Karabiber
•    Üzeri için rendelenmiş parmesan peyniri
Yapılışı
1.    Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
2.    Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye aktarın.
3.    Acı biber sosu, tuz ve karabiberi ekleyip domatesler yumuşayana kadar iyice pişirin.
4.    Karışımı el blender’ından geçirin.
5.    Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
6.    Tenceredeki sosa ekleyin.
7.    Kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın.
8.    Dilerseniz üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serperek sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar
•    Makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını önleyebilir ve makarnaların daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
•    Makarnanın haşlama suyuna kaynamadan tuz atmayınız. Atarsanız kaynama süreci gecikecektir. Su fokurdamaya başladıktan sonra tuz atıp arkasından hemen makarnaları atabilirsiniz.
•    Makarnayı süzmeden önce pişme suyundan bir bardak kenara ayırmak faydalıdır. Makarnanın veya sosunun kuru olması durumunda bu sudan eklenerek ayarlama yapılabilir. Pişirme suyuna makarnanın nişastası geçmiş olacağından bu suyla yapacağınız ilave, duru sudan daha lezzetli olacaktır.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler