Malzemeler

4 adet yufka
4-5 adet patates
200 gram kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
tuz, karabiber, pul biber, sıvı yağ
Hazırlanışı
- soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağda pembeleştirelim. Beraberinde kıymaları da ekleyerek soğan ve kıyma pişene dek kavuralım.
- patatesleri rendeleyerek kavrulan kıymaya ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatarak biraz da buharıyla pişmesini sağlayalım.
- patatesler de yumuşayıp kavrulduğunda tuzunu, baharatını ilave edelim.
- iç harcı bu şekilde hazırlandıktan sonra  yufkayı ortadan ikiye keserek masaya serelim.
- süt ve yumurtayı çırparak bir fırça ile yufkanın üzerine sürelim.
- iç harcından bir miktar alarak yufkanın üzerine gelişigüzel dağıtalım.
- yufkayı rulo şeklinde sararak yağlanmış fırın tepsisine isterseniz düz bir şekilde isterseniz kol böreği gibi dolayarak yerleştirelim.
- kalan yufka ve harç ile tüm tepsiyi doldurduktan sonra üzerine artan yumurtalı sütten sürerek 180 derece fırında kızarana dek pişirelim…