Midye severlerin içerisinde bende varım diyemeyeceğim. Çünkü sadece ben midyenin dolmasını beğeniyorum. Limonlu limonlu çok harika oluyor :). Fakat arada bir aileden yoğun istek gelince bazı yemeklerini de yapıyorum. Özellikle de pilav tarifini… Geçenlerde yaptığım bu Kavala Usulü Midyeli Pilavın tarifini aklıma gelmişken sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Malzemeler
• 1 kg. ayıklanmış midye
• 1 diş sarımsak
• 30 gr. tereyağı
• 1 adet limon
• 1 çorba kaşığı rendelenmiş domates
• 2 su bardağı pirinç
• 1 adet sivri biber
• 1 çay kaşığı karabiber
• Tuz
Yapılışı
1. Midyeleri yıkayıp, bir tencereye alarak su ve 1 limonun suyu ile 4-5 dk. haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
2. Sivri biberin çekirdeklerini alarak doğrayın ve daha sonra sarımsağı ezin.
3. Domates rendesi, sivri biber, sarımsak ve tereyağını bir tencereye alıp, kısık ateşte 6-7 dk. pişirin.
4. 6,5 bardak su ve tuz ekleyerek karıştırın. Su kaynamaya başlayınca pirinci ve midyeleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
5. Pilav pişince üzerini pamuklu bir bez ile örtüp 5-10 dk. dinlendirin.
6. Sıcakken ve üzerine bolca karabiber serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder