21 Ocak 2011 Cuma

Gnocchi

Patatesli hamur ile hazırlanan bir çeşit makarna olan Gnocchi, İtalya başta olmak üzere Güney Amerika, Brezilya gibi ülkelerde tüketilmektedir. Ayrıca benim tercihinize bıraktığım küp şeklinde kesilmiş olan mozzarella peyniri ve rendelenmiş parmesan peyniri ile tatlandırılıp tüketilmektedir.
Gnocchi
Malzemeler
•    500 gr. gnocchi
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 adet soğan
•    1 adet kırmızı biber
•    1 diş sarımsak
•    Kekik
•    3 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
•    Karabiber
•    Tuz
Yapılışı
1.    Soğan ve biberleri küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında 3 dk. kadar kavurup rendelenmiş sarımsağı ekleyin.
2.    Tuz ve karabiberle tatlandırıp 10 dk. kısık ateşte pişirin.
3.    Gnocchi’leri makarna gibi tuzlu suda haşlayıp süzün ve domatesli karışıma ekleyin.
4.    Fesleğen ilave ettikten sonra bir fırın kabına aktarın.
5.    200 °C ayarlanmış fırında 30 dk. kadar pişirip, kekik serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

Notlar:
•    Dilerseniz gnocchiyi fırına vermeden önce üzerine 125 gr. mozarella peyniri ilave edip peynir

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler