17 Mart 2013 Pazar

MİLFÖYLÜ ÇİKOLATALI PASTA

MİLFÖYLÜ ÇİKOLATALI PASTA 

MALZEMELER ( 10 tane için )


5 yaprak milföy hamuru ( her yapraktan iki tane çıkıyor )
Çokokrem veya nutella
1 yumurta sarısı
1-2 kaşık toz şeker
1-2 kaşık pudra şekeri

YAPILIŞI

Milföyleri uzunlamasına 4 e keseriz.
Daha donuğu geçmeden bıçakla her bir çubuğa çikolata sürülür.Hem altına hem üstüne.

Çatal yardımıyla kenarları bastırılır ki açılmasın.
Bıçakla verev verev üzeri hafif çizilerek süs yapılır.
Yumurta sarısı ve toz şeker serpilir.
200 dereclik ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun...

0 Yorum Ekle:

haberler