20 Kasım 2012 Salı

Yerelması Çorbası Tarifi





YER ELMASI ÇORBASI

kış çorbası
MALZEMELER
2 Adet kuru sogan
4 Adet yerelmasi
Yarim çay bardagi ayçiçek yagi
1 Su bardagi süt
Kitir ekmek parçalari
4 Su bardagi su
Tavuk bulyon
Tuz

YAPILIŞI
Yerelmalarini küp seklinde dograyin. Soganlari küçük dograyip, ayçiçek
yaginda sararana dek kavurun. Küp dogranmis yerelmelarini ekleyin.
4 Su bardagi su ve tavuk bulyonu ilave edin. Yerelmalari yumusayana dek pisirin.
Yerelmalari iyice yumusadiginda sütü ekleyin. 1-2 tasim kaynatip, atesten alin.
Blendir yada tel süzgeçten geçirerek çorbanin pürüzsüz olmasini saglayin.
Küp seklinde kesilmis ekmek parçalarini kirmizibiber ve nane eklenmis
tereyaginda kitirlasana dek kavurun. Çorbanin üzerine koyup, kiyilmis
maydanoz serperek servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler