24 Temmuz 2012 Salı

Lüfer Izgara Tarifi


Izgara Lüfer

MALZEMELER
Çorba kasigi ayçiçek yag
izgara telini yaglamak için
4 Adet orta boy lüfer
temizlenip, yikandiktan sonra kurulanmis
30 gr un 4 çorba kasigi
Yarim çay kasigi tuz
Beyazbiber
2 Adet limonun suyu

YAPILIŞI
Önce izgarayi yakin.Izgara telini yaklasik 1 çorba kasigi ayçiçek yagi ile yaglayin. Baliklarin iyi pismesi isteniyorsa, baliklarin her iki taraflarina da biçakla birer çentik atin.Eger az pismis isteniyorsa bu islemi yapmayin.Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karistirin. Limon suyundan 2 çorba kasigi kadarini bir kenara ayirip, kalanini baliklarin üzerine serpin. Baliklari una bulayip, fazla ununu silkeleyin.1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyagi olacak sekilde bir sos hazirlayin. Baliklari sicak izgaraya yerlestirin. Baliklar piserken, temiz bir firçayla arasira hazirlamis oldugunuz bu sostan üzerlerine sürün. Yaklasik 5 dakika sonra baliklari altüst ederek diger yanlarini da 5 dakika pisirin. Baliklari önceden isitilmis tabaklara alin. Kalan limon suyu ve zeytinyagi karisimina kiyilmis maydanozu ilave edin. Izgara
  
haberler