1 Temmuz 2012 Pazar

Cevizli Kalburabastı Tarifi

Cevizli Kalburabastı Tarifi
MALZEMELER

1,5 çay bardağı süt
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı karbonat
Aldığı kadar un
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 adet yumurtanın sarısı

Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
yarım limonun suyu

Üzerine: Dövülmüş ceviz



YAPILIŞI

Süt, sıvıyağ ve karbonatı derin bir kaba alıp, üzerine aldığı kadar un ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, rende üzerinde yassılaştırın. Ortasına bir parça ceviz koyup, hamuru bohça kapatır gibi kenarlarından kapatın ve rendenin üzerinden alın. Diğer bezelerede aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış fırın tepsisine, içli hamur bezelerini, kapatılan kısmı alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için, toz şekeri ve suyu kaynatın. Yarım limonun suyunu sıkıp, 1-2 taşım kaynatın. Koyu şerbet kıvamı aldığında ocaktan alın. Pişen soğuk tatlının üzerine şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra üzerine ceviz serperek servis yapın.
haberler