27 Temmuz 2012 Cuma

Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi


Brüksel  Lahanalı Pilav

MALZEMELER
2 bardak pirinç
2 bardak et suyu
250 gr brüksel lahanasi
3 yemek kasigi tereyagi
Tuz

YAPILIŞI
Pirinci yikayip ayiklayin, sicak tuzlu suda 30 dk bekletin. Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kasigi yag ve biraz tuz koyup kaynatin. Suyu süzülmüs pirinci katip kisik ateste suyunu çektirin. 30 dk demlendirin. Lahanalarin dis kabuklarini ayiklayip yikadiktan sonra sicak tuzlu suyun içine atarak yumusayana dek haslayin. Suyunu süzün ve eritilmis 1 kasik yagin içinde sote yapin. Pilavi ortasi açik bir kalibin içine bastirarak yerlestirin ve yuvarlak bir tabaga ters çevirin. Ortasina lahanalari koyun ve kirmizi biberle süsleyin.
 
haberler