MALZEMELER
  
6 
orta boy patlıcan 
3 orta boy soğan
4 iri domates (kabukları soyulup doğranmış)
8 adet yeşil biber ( doğranmış) 
3 diş sarımsak 
½ su bardağı zeytinyağı 
1 kesme şeker 
½ demet maydanoz 
Tuz
YAPILIŞI 
Patlıcanları alaca soyup uç kısımlarında 2 'şer cm. kalacak şekilde 
ortalarından bıçakla yarın.Tuzlu suda yarım saat bekletin. Bir tavada  zeytinyağı kızdırın. Patlıcanların suyunu iyice sıktıktan sonra 
tavaya atıp kızartın. Ardından biberleri bütünce kızartın. Kızaran patlıcanları ve biberleri yağını çekmesi için havlu kağıt koyduğunuz düz bir tabağa koyun.Siz içini hazırlayana kadar o da havlu kağıtta beklesin.Daha sonra geniş bir tencereye 
yerleştirin. Tavada kalan yağın içine önce soğanları koyup sarartın daha
 sonra domates, tuz ve şekeri  atın. 15 dakika ağır ateşte 
pişirin.Ateşten indirince ince kıyılmış maydanozu ilave edin. 
Patlıcanları yarık tarafından eşit olarak paylaştırdığınız harçla 
doldurun. Üzerine biberleri dizin ve 1,5 su bardağı suyu  ilave ederek kısık ateşte
 pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
 - Haziran 2013 (8)
 - Mayıs 2013 (13)
 - Nisan 2013 (2)
 - Mart 2013 (9)
 - Şubat 2013 (13)
 - Ocak 2013 (23)
 - Aralık 2012 (35)
 - Kasım 2012 (85)
 - Ekim 2012 (57)
 - Eylül 2012 (124)
 - Ağustos 2012 (156)
 - Temmuz 2012 (179)
 - Haziran 2012 (128)
 - Şubat 2012 (84)
 - Kasım 2011 (3)
 - Ağustos 2011 (4)
 - Mayıs 2011 (1)
 - Nisan 2011 (7)
 - Mart 2011 (3)
 - Şubat 2011 (133)
 - Ocak 2011 (750)
 - Aralık 2010 (6)
 

