8 Şubat 2011 Salı

Pirpirim Ekşilisi

Benim ilk kez duyduğum Pirpirim semizotuna Antep te verilen isimmiş. Semizotu yemeğini çok sevsemde bu şekilde hiç pişirmemiştim. Nohut, mercimek ve pirinç ile lezzetine lezzet eklenen pirpirimi en kısa zamanda bende bu tarif ile deneyeceğim..
Pirpirim Ekşilisi
Malzemeler
•    1 demet semizotu (pir pirim)
•    2 adet domates
•    1 su bardağı haşlanmış nohut
•    ½ su bardağı pirinç
•    ½ su bardağı mercimek
•    ½ yemek kaşığı salça
•    ½ bardak sıvıyağ
•    Tuz, Nane ve Az limon tuzu
Yapılışı
Haşlanmış nohuta,  pirinç ve mercimek ilave edilerek 20 dakika kadar pişirilir. Üzerine ince kıyılmış semizotu ve küp doğranmış domates ilave edilerek 20-25 dakika kadar daha pişirilir. Ve 10 dakikada az ateşte dinlemeye bırakılır. Üzerine sıvı yağı kızdırıp kuru naneyi ekleyerek ve son olarak ocaktan aldığımızda yarım tatlı kaşığı limon tuzunu ilave edip karıştırarak servis ederiz.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler