Yumurtalı Köfte I
Malzemeler
600 gr yağsız köftelik kıyma
1 Adet soğan
2 Diş sarmısak
6 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
1 Dilim ekmek içi
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
600 gr yağsız köftelik kıyma
1 Adet soğan
2 Diş sarmısak
6 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı margarin
1 Dilim ekmek içi
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Mutfak | |
Zorluk | 1 |
Süre | 40 dk. |
Kaç Kişilik | 5 |
Yöntem |
Hazırlanışı
- Beş adet yumurtayı tuzlu suda haşlayıp kabuklarını soyun.
- Kıymaya kalan 1 adet yumurtayı, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarımsağı, tuzu, karabiberi ve kırmızıbiberi ekleyip iyice yoğurun.
- Hazırladığınız köfte hamurunu beş eşit parçaya bölün.
- Hamurları açarak her birinin ortasına daha önceden haşladığınız yumurtaları yerleştirin ve çevresini köfte hamuruyla sarın.
- Hazırladığınız köfteleri fırın torbasına yerleştirin.
- Margarini ekleyip torbanın ağzını sıkıca bağlayın.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder