4 Ocak 2011 Salı

Konken Böreği

Konken Böreği
Malzemeler:
•   1 Kahve fincanı yoğurt
•   1 kahve fincanı sıvıyağ
•   Yarım paket margarin Margarin kadar peynir(rendelenir)
•   2 yumurta( birinin sarısı ayrılıp, az süt ve sıvıyağ ile karıştırılarak böreklerin üzerine sürülecek)
•   1 paket kabartma tozu
•   1 yemek kaşığı sirke
•   1 tatlı kaşığı tuz
•   Aldığı kadar un
Yapılışı: Tüm malzemeler peynir de dâhil olmak üzere iyice karıştırılır. Aldığı kadar un ilave edilerek kulak memesinden biraz daha yumuşak hamur elde edilir. Hamur Üzeri örtülerek 20 dk. Dinlendirilir. Dinlenen hamur 3 parçaya ayrılır. Her parça servis tabağı büyüklüğünde merdane ile açılarak 8 üçgen parçaya kesilir. Her üçgen parça da sigara böreği gibi sarılarak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Toplam 24 parça börek elde edilir. Üzerlerine ayrılan yumurta sarısı, sıvıyağ ve süt karışımı sürülür. Çörekotu veya susam ekilerek 180 derecede ısınmış olan fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler