4 Ocak 2011 Salı

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı

Malzemeler
Keki için
•    4 yumurta
•    1 su bardağı şeker
•    1su bardağı galeta unu
•    1su bardağı hindistan cevizi
•    1su bardağı sıvıyağ
•    1 paket kabartma tozu
•    1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti İçin
•    1 su bardağı su
•    1 su bardağı şeker
Muhallebi İçin
•    1 lt süt
•    1 su bardağı nişasta
•    ½ su bardağı şeker
•    1 paket krem şanti
Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz daha sonra diğer malzemelerimizi ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Yağladığımız borcam tepsimize kek hamurumuzu döküp önceden 175 derecede ısıttığımız fırınımıza atıyoruz. Kürdan yardımıyla içinin piştiğini de kontrol ettikten sonra, 40-45 dakika sonra fırından çıkarıyoruz. Fırından çıkarır çıkmaz, bir bardak şeker ve bir bardak suyu şeker eriyene kadar karıştırarak hazırladığımız şurubumuzu üstüne döküyoruz. Diğer yandan muhallebimizi hazırlıyoruz.  Krem şanti hariç diğer mazlemeleri karıştırıp, orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebizimi pişip kyulaştıktan sonra ocaktan indirip soğuyuncaya kadar arada karıştırarak bekliyoruz. Muhallebimiz oda ısısında gelince krem şantiyi toz olarak ekleyip mikserle çırpıyoruz ve kekin üstüne tüm muhallebiyi döküyoruz. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabiliriz.
Afiyet olsun

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler