31 Aralık 2012 Pazartesi

Bıçak Tatlısı Tarifi

Bu tarifimi okuyanlar isminden dolayı şaşıracaktır. İlk duyduğumda
bana da tuhaf geldi. Ama yaptığımda o kadar lezzetli oldu ki bazen 
isme değil de tadına daha çok önem vermek gerektiğini düşündüm. 
Siz de  tadına bakmadan karar vermeyin. Evdeki malzemelerle
yapılabilecek ekonomik ve kolay bir tatlı...........



                               BIÇAK TATLISI
BIÇAK TATLISI


MALZEMELER
1 Paket Margarin
2,5 Çay Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
2 Adet Yumurta

Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
Yarım Limonun Suyu

YAPILIŞI
Öncelikle her şerbetli tatlı da olduğu gibi şurubunu hazırlayın.
Bunun için şeker ve 1. 5 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamaya
başlayınca 5-10 dk. sonra limon suyunu ilave edin. Bir tencerede
margarini eritin. Sütü ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu 
azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak hamur yapın. Hamur ılınınca, 
yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle 
düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 
180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca üzerine 
soğuk şerbet gezdirin. 3-4 saat dinlendirip, servis yapın. 
Devamını Oku >>

Yılbaşı Hindisi Tarifi



Yılbaşı hindisi tarifim biraz geç kaldı ama sizler için güzel bir
tarif olsun istedim. Bunun için yemek kitaplarından da fikir
aldım. Biraz kendimden birşeyler koydum. Umarım yaptığınızda 
sizler de beğenirsiniz. Hindi tavuktan daha büyük ve pahalı
olduğu için çekirdek ailelere fazla gelebilir. Kimine göre de maddi 
külfeti olacaktır. Bu nedenle verdiğim tarifi hindi yerine orta boy
bir tavukla da yapabilirsiniz. Gayet güzel olur..............


                                YILBAŞI HİNDİSİ


HİNDİ DOLMASI



MALZEMELER
1 adet hindi
8 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
2-3 adet domates
4-5 adet sivri biber
Tuz, karabiber, kırmızı biber

İç Pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
2-3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 kuru soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuş üzümü
3 su bardağı et suyu
Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz



YAPILIŞI
Öncelikle bir gün önceden hindiyi alıp sosta bir gece bekletin.
Bunun için sırasıyla, önce hindiyi iyice yıkayıp, süzün. Ayrı bir 
yerde soğanları rendeleyin. Sarımsakları dövün veya küçük küçük 
doğrayın. İçine 2 limon suyunu ilave edin. Salça, tuz, karabiber, kekik
ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız bu 
sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin. Hindinin iç ve dış 
kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin.
Sosun arta kalanını saklayın. Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla 

yağlayın  ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu bir kez 
daha hindinin  üzerine sürün. Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana 
dek pişirin.
NOT : Bu sosla  tavuk da pişirebilirsiniz.
Hindiniz pişerken pilavınızı yapmaya başlayın. Pişirme işlemleri 
tamamlanınca arzunuza göre  iç pilavı hindinin içine kenarlarına 
koyarak süsleyip serviz yapın. Afiyet olsun......



Devamını Oku >>

30 Aralık 2012 Pazar

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi


En çok sevdiğim kurabiyelerden biri de hindistan cevizli
kurabiye. Hafta sonu gelen misafirlerime yaptım. 2 günde 
bir tepsi kurabiye bitti. Gerçi evde malzeme eksikti o yüzden
ben size vereceğim tariften farklı yaptım bu kez. Margarinim
azdı yarım çay bardağı sıvıyağ, yarım çay bardağı yoğurt ve
pudra şekeri yerine de şeker koydum. Siz orjinalini yapmaya 
çalışın o biraz daha farklı oluyor. 


                        HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

hindistan cevizli kurabiye




MALZEMELER
  1. 1 paket margarin
  2. 1,5 su bardağı pudraşekeri
  3. 9 yemek kaşığı hindistancevizi
  4. 1 paket kabartma tozu
  5. 2 yumurta, 1 paket vanilin
  6. 4 su bardağı un
YAPILIŞ
Margarini, pudraşekerini, 2 yumurta ( bir akı dışına ) ve 6 kaşık hindistan cevizini ilave edip yoğurmaya başlayın. Unu, vanilini ve kabartma tozunu hamura yavaş yavaş ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayın. Tepsiye dizin. 175 derecede 25 dk pişirin.
Afiyet olsun…
Devamını Oku >>

Sulu Köfte Tarifi



Köfteyi sevmeyenimiz yoktur. Her haliyle severiz. Köfte patates, fırında
köfte, hamburger içinde köfte vs... Büyüklerin yanı sıra çocukların da
en sevdiği yemekler arasındadır köfte. Bu yüzden anneler sık sık köfte yapar.
Bazen kuru yemeklerden sıkılır sulu yemekler yemek isteriz. İşte size
bugün vereceğim tarif hem köfte, hem de sulu yemek sevenlerin
beğeneceği bir lezzet sulu köfte...............





                                                  SULU  KÖFTE
sulu köfte


MALZEMELER
1 kg orta yagli dana kiyma
1 çay bardagi kirik pirinç
1 adet yumurta
2-3 adet kuru sogan
3 çorba kasigi sivi yag
1 kahve fincani sirke
2 çay kasigi karabiber, tuz, kimyon
3 çorba kasigi domates salçasi
2 su bardagi sicak su
 
YAPILIŞI
Kiymayi derin bir kaseye koyun. Yikanmis ve suyu süzülmüs pirinç, tuz,
yumurta kimyon ve karabiber ilave ederek yogurun. Sirkeyi bir tabaga
koyup elinizi sirke ile islatarak köfteler yapin. Diger tarafta siviyagda ince
dogranmis soganlari kavurun. Salça, karabiber, tuz ve 2 su bardagi sicak
su koyup arada bir karistirarak kaynatin. Hazirladiginiz köfteleri kaynamakta
olan salçali sosun içine atarak pisirin. Köfteler pisip sosun kivami koyulasinca
servis tabaklarina alip sicak olarak servis yapin. Ben bazen soğanları kıymanın
içine rendeleyerek yapıyorum öyle de güzel oluyor. Afiyet olsun.......

Devamını Oku >>

27 Aralık 2012 Perşembe

Elmalı, Kırmızı Lahana Salatası Tarifi


Çocukluğumda hatırlıyorum anneciğim lahana turşusu yaparken
kardeşimle bana yapraklarından ve ortasının sert yerinden elimizde
yiyelim diye verirdi. O zamanlar o lahana bizim için bugün benim
çocuklarımı sevindirmek ya da ödül için verdiğim bir çikolataya bedeldi.
Belki çocukluktan kalma birşeydir. Ben lahanayı her türlü seviyorum.
Sizlerin de belki böyle anıları vardır hatırında kalan. Benim gibi
lahana sevenlerdenseniz ekşi elmalı kırmızı lahana salatasını mutlaka
denemelisiniz.
                     ELMALI KIRMIZI LAHANA SALATASI 






MALZEMELER
Yarim kirmizi lahana
1 eksi elma
3 yemek kasigi ceviz
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi üzüm sirkesi
2 çay kasigi tuz

YAPILIŞI
Yarim kirmizi lahanayi biçakla ince ince dograyin. Çukur bir kaba koyun ve
üzerine 2-3 çay kasigi tuz serpin. Parmaklarinizla iyice ovun, tuzunun ve
acisinin gitmesi için suda yikayin. Sıkarak süzün ve bir salata kabina alin.
Eksi elmanin kabugunu soyup, dograyin. Cevizi bir santimden ufak parçalara
elinizle bölün. Elma, ceviz, zeytinyagi ve sirkeyi kirmizi lahanalarin üzerine
ekleyin. Iyice karistirip servis yapin.

Devamını Oku >>

Enginar Salatası Tarifi



Sağlık proğramlarını izleyenler mutlaka enginarın faydalarını duymuştur.
Düşük yağ içeriği ile diyet dostu bir sebzedir. Karaciğer, safra kesesi,
böbrek ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar vs......Pazar da satanlar
bile faydalarını bilir. Satarken pazarcı ağzıyla bağırırlar. Ne yalan söyleyeyim
ben de ilk aldığımda tadını bilmeden sırf faydaları için aldım. Bu kadar lezzetli
olduğunu bilseydim daha önceleri alırdım. Ama lezzetini keşfettiğimden beri
mevsimi gelince mutlaka alırım. Siz hala denemediyseniz mutlaka deneyin.


                                ENGİNAR  SALATASI
enginarlı salata



MALZEMELER
4 ayiklanmis enginar
2 limonun suyu
1/2 demet dereotu
200 gr. ton baligi
2 su bardagi orta boy taze mantar (250 gr.)
1/2 su bardagi orta boy kiyilmis kornison tursu (100 gr.)
8 taze sogan (ince kiyilmis)
5 çorba kasigi zeytinyagi (75 ml.)
3 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
1 göbek salata

YAPILIŞI
Enginarlari kaçmayacak şekilde az suda haslayin ve üçgen seklinde
kesin. Üzerlerine 1 adet limonun suyunu dökerek bekletin. Mantarlari
kararmaması için az limonlu suda bekletip, yıkayın ve tuzlu suda haslayin.
Ince kiyilmis taze sogan, dereotu, mantar, ton baligi, kornison ve limon
suyunda beklettiginiz enginarlari karistirin. Zeytinyagi, tuz, karabiber ve
kalan 1 adet limonun suyunu ekleyerek, salata yapraklarinin içinde servis yapin.

Devamını Oku >>

Nohut Salatası Tarifi


Merhaba, bugün sizler için değişik bir salata tarifi hazırladım. Kuru
bakliyat sevenlerin hoşuna gideceğine eminim. Günlerde biz hanımlar
mutlaka bir salata çeşidi yaparız. Her defesında da farklı bir tarif
yapmaya  çalışırız ki misafirler de memnun kalsın. Bir çoğumuz
kuru fasulyeden salata yapmıştır. Onu beğenenler nohutlu salata
tarifimizi de severek yiyecektir. Şimdi tarif benden yapması sizin
hünerli ellerinizden..................

  
                                           NOHUT SALATASI

NOHUT SALATASI


MALZEMELER
1 su bardagi nohut
1 çay kasigi tuz
1 dis sarmisak
2 orta boy sogan
2 orta boy domates
2 sivri biber
yarim demet maydanoz
3 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi limon suyu
1 yemek kasigi sirke
karabiber

YAPILIŞI
Nohutu 8-10 saat süre ile tuzlu soguk suda birakin. Bir soganin dis
kabuklarini soyun, bütün olarak önceden islatilmis ve süzülmüs nohut ile
birlikte bir tencereye yerlestirin. Nohutlarin üzerini üç parmak geçecek
kadar soguk su ile bir tatli kasigi tuz ekleyin, yumusayincaya kadar
haslayin, süzün, sogani atin. Sogumaya baslamadan üzerine zeytinyagini
döküp karistirin. Sarmisagi ayiklayin, çentin. Diger sogani ikiye bölüp
yarim ay seklinde dograyin. Domateslerin kabuklarini soyun, çekirdeklerini
çikartin ve küp seklinde dograyin. Biberlerin saplarini çikartin, tohumlarin
bosaltin, halka seklinde dograyin. Maydanozu yikayin, ince ince kiyin.
Salata kabinda yaglanmis nohut, sarmisak, sogan, domates, biber, tuz ve
maydanozu karistirin. Üzerlerine limon suyu ve sirkeyi döküp harmanlayin,
biraz dinlendirip servis yapin. ( Siz evdeki diğer sebzeleri ekleyerek de
farklı lezzetler sunabilirsiniz. Örneğin yeşillikler, zeytin, haşlanmış mısır vs
ekleyebilirsiniz )

Devamını Oku >>

25 Aralık 2012 Salı

Çiçek Ekmek Tarifi



Hafta sonu kahvaltıları genelde bütün aile bir arada olduğu için
daha özenle hazırlanır. Bende her hafta sonuna farklı tarifler,
değişik hamurişleri hazırlamaya özen gösteririm. Evde ekmek
yaptım ama çiçek ekmeği hiç denememiştim. Bence denemeye
değer farklı bir lezzet. Sizlerde hafta sonu için özel tarifler arıyorsanız
işte size çiçek ekmek tarifim......................


                                           ÇİÇEK EKMEK

çiçek ekmek
MALZEMELER
3,5-4 su bardağı un
½ paket yaşmaya veya 2 tatlı kaşığı toz kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvıyağ yada bir kaşık tereyağ
üzeri için yumurta sarısı, susam, haşhaş, çörekotu

YAPILIŞI
Bir kabın içerisine mayayı, tozşekeri ve ılık suyu koyup 10 dakika  mayalanmaya
bırakalım. Başka bir kabın içerisine unumuzu eleyelim. Unumuza tuz ekleyip şöyle
bir karışrıralım, daha sonra ortasını havuz şeklinde açıp mayamızı, sıvıyağı koyup
hamurumuzu yoğuralım. Kabımızın üzerini bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat
kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzdan elma büyüklüğünde bezeler
yapalım. Tepsimizi unlayıp bezelerden bir tanesini ortaya koyup diğer bezeleri de
etrafına çiçek şekli olacak şekilde yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı ve arzuya
göre susam, çörek otu gibi malzemeler serpelim. Tepside ekmeğimizi 20 dakika
kadar daha mayalandırıp önceden ısıttığımız 200 C fırınımızda üzeri kızarana
kadar pişirelim. Afiyet olsun..............
Devamını Oku >>

24 Aralık 2012 Pazartesi

Kolay Kurabiye Tarifi




Hepimizin mutfakta acemilik dönemleri olmuştur. Bu durumlarda
genelde tarif ararken kolay şeyler olsun isteriz. İşte kurabiye sevenler
için ve mutfağa yeni ısınanlar için yapımı kolay ve lezzetli bir tarif
vereceğim. Umarım beğenirsiniz........


                                                     KOLAY KURABİYE

MALZEMELER
Bir paket margarin
Yarim su bardagi pudra sekeri
3 su bardagi un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 paket vanilya,
Yarim su bardagi pudra sekeri

YAPILIŞI
Derin bir kap içerisinde oda sıcaklığındaki margarin ve pudra sekerini
iyice çirpin. Elenmis un,  sekerli vanilin ve hamur kabartma tozunu da
ilave ederek  hamurunuzu yoğurun. Ceviz büyüklügünde parçalar alin
ve sekil verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden isitilmis 160
dereceli firinda 20-30 dakika pisirin. Sicakken üzerine 1 paket sekerli
vanilin ile karistirilmis pudra sekerini serpin. Afiyet olsun.........

Ben aynı tarife bazen az irmik, yoğurt, sıvıyağ ya da kıyılmış kuru kayısı
ekleyip  üzerine damla çikolata koyuyorum. Yani sizlerde tarife bağlı kalmadan
farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ama biraz deneyim gerektiriyor herşey
de yakışmıyor. Dediğim gibi bunu öğrenmenin yolu da biraz deneme
yanılma yolundan geçiyor. Umarım her defasında farklı ve güzel lezzetler
yakalarsınız.............

Devamını Oku >>

Kirazlı Kek Tarifi




Kirazı hepimiz severiz. Ama kirazlı keki deneyen az kişi vardır. Genelde kek,
kurabiye veya pasta yaparken kendimden birşeyler koyarım. Ortaya farklı
lezzetler çıkar. Fakat kirazlı keki denememiştim. Tadından ziyade görüntü
olarak da çok hoşuma gitti. Farklı lezzetler sevenlere önerebileceğim
değişik bir tarif. Malzemeler de 5'er 5'er olduğu içi çok akılda kalıcı.
Benim gibi hafızası zayıf olanlar için birebir bence. Adıyla tadıyla unutulmaz
bir tarif yani................Şimdi sıra bu lezzetli tarife geldi..................




                                                           KİRAZLI  KEK
kirazlı kek
MALZEMELER 
5 adet yumurta
5 kahve fincani toz seker
5 kahve fincani un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kasigi tarçin ( isteğe göre )
1/2 kahve fincani sivi yag
1/2 kahve fincani ilik su
1 su bardagi çekirdekleri çikartilmis kiraz

YAPILIŞI
Her kekte olduğu gibi önce yumurtaları, 5 kahve fincanı sekerle iyice
çırpın. İçine ılık suyu ve sıvıyagi ilave edin. Ardindan kabartma tozunu,
vanilyayi ve tarçini ekleyin. Iyice karistirdiktan sonra elenmis unu koyun.
Küçük bir kek kalibini yaglayin. Dibine 1 çorba kasigi toz seker serpip,
kirazlari yerlestirin. Üzerine hamuru dökün. Kalibi içi su dolu bir baska
kabin içine oturtarak 200 dereceli firinda 1-1,5 saat pisirin. Ilk yarim
saatin sonunda kekin üzerini alüminyum folyo ile kaplayin. Kürdan yardimi
ile pisip pismedigini kontrol edin. Pisen keki firindan çikartip 1-2 dakika
kalibinda bekletin. Ardindan kenarlarini bir biçakla kaliptan ayirip servis
tabagina ters çevirin. Afiyet olsun................
Devamını Oku >>

Kıtır Kurabiye Tarifi

Merhaba, bugün sizlere tarifini bir arkadaşımdan aldığım kıtır kurabiye
tarifini vereceğim. Daha çok pastane kurabiyesine benziyor. Zaten
pastanelerde  gördüğümüz o rengarenk değişik şekillerdeki kurabiyelere
tok dahi olsak hepimizin ağzı sulanır. Bende benim de çocuklarımın çok
sevdiği bu kurabiyeleri sizlerde çocuklarınıza, sevdiklerinize yapın
istedim. Sizlere şimdiden kolay gelsin....



KITIR  KURABİYE
kıtır kurabiye
MALZEMELER
Yarım paket margarin
1 yumurta sarisi
1 limon kabugu rendesi
1 kahve fincanı toz seker
1,5 çay bardagi yulaf ezmesi
2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
yumurta aki
1 çay bardagi yaprak badem
Dolgu: 1 çay bardagi çilek reçeli

YAPILIŞI
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, yumurta sarısı, limon kabugu rendesi,
 toz seker, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozunu yoğurma kabına alıp,
yumusak bir hamur hazırlayın. Bu hamuru 2-3 mm kalınlıgında açıp çay bardagı
yardımı ile yuvarlaklar kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üzerlerine şekil
verdiğiniz hamurları dizin ve üstüne yumurta akı sürün. Yaprak bademleri de
üzerlerine serpin ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15-25 dakika
pisirin. Fırından çıkarınca sogutun. ( dilerseniz farklı şekillerde de yapabilirsiniz)
Dolgu: Kurabiyelerin düz taraflarına çilek reçeli sürün ve ikiser ikiser
yapıştırın. Afiyet olsun..................
Devamını Oku >>

19 Aralık 2012 Çarşamba

Çikolatalı Ekmek Tarifi







ÇİKOLATALI   EKMEK
çikolatalı ekmek
MALZEMELER
4 su bardagi un
1 paket hazir Instant maya
Yarim çay kasigi tuz
1 çay bardagi toz seker
100 g margarin
1,5 su bardagi ilik süt
Iç malzeme:
Yarim su bardagi iri kirilmis ceviz içi,
Yarim su bardagi damla çikolata
Üzeri için:
1 yumurta sarisi

YAPILIŞI
Unu maya ile karistirin. Üzerine tuz, seker, margarin ve sütü ekleyip iyice
yogurun. Üzerini kapatip oda sicakliginda 35-40 dakika dinlendirin.
Hamuru tekrar yogurup üç esit parçaya bölün. Her birini 0,5 cm
kalinliginda açip üzerlerine ceviz ve çikolata serpin. Rulo seklinde sarip
yaglanmis firin tepsisine aralikli siralayin. Yumurta sarisi sürüp 30 dakika
daha dinlendirin ve önceden isitilmis 180 dereceli firinda 20-25 dakika
pisirin.
Devamını Oku >>

Ballı Kurabiye Tarifi



BALLI  KURABİYE

ballı kurabiye
MALZEMELER
1/2 su bardagi süzme bal
60 gr.beyaz çikolata(küçük parçalara kirilmis)
1 çay kasigi tarçin
1/2 su bardagi toz seker
2 yumurta
1 su bardagi çekilmis ceviz
2 su bardagi un
1 tatli kasigi tereyag
1 tatli kasigi kabartma tozu

YAPILIŞI
Firininizi 180 derece isitin. Isiya dayanikli köseli bir kalibi bir tatli kasigi
tereyagla yaglayin. Ayri bir tencerede sekeri, bali ve 4 çorba kasigi suyu
hafif ateste seker eriyene kadar devamli karistirarak kaynatin. Tencereyi
atesten alip çikolatayi cevizleri ekleyin. Çikolatalar eriyince sogumasi için
kenara alin. Unu , kabartma tozunu,karbonati ve tarçini bir kaseye koyun.
Sogumus çikolatali bal karisimini una ekleyin. Yumurtalari çirpip,bütün
malzemeleri iyice karistirip yaglanmis kaliba bosaltin ve  pisirin. Firindan
çikardiktan sonra çubuklar halinde kesip sogumaya birakin. Soguduktan
sonra servis yapin. Afiyet olsun...
Devamını Oku >>

Sulu Köfte Tarifi





SULU  KÖFTE
sulu köfte
MALZEMELER
1 kg orta yagli dana kiyma
yarim su bardagi kirik pirinç
3 adet kuru sogan
3 çorba kasigi sivi yag
1 kahve fincani sirke
2 çay kasigi karabiber, tuz, kimyon
3 çorba kasigi domates salçasi
2 su bardagi sicak su
 
YAPILIŞI
Kiymayi derin bir kaseye koyun. Yikanmis ve suyu süzülmüs pirinç, tuz,
kimyon ve karabiber ilave ederek yogurun. Sirkeyi bir tabaga koyup elinizi
sirke ile islatarak köfteler yapin. Diger tarafta siviyagda ince dogranmis
soganlari kavurun. Salça, karabiber, tuz ve 2 su bardagi sicak su koyup
arada bir karistirarak kaynatin. Hazirladiginiz köfteleri kaynamakta olan
salçali sosun içine atarak pisirin. Köfteler pisip sosun kivami koyulasinca
servis tabaklarina alip sicak olarak servis yapin.
Devamını Oku >>

17 Aralık 2012 Pazartesi

Fırında Sebzeli Bonfile Tarifi



FIRINDA SEBZELİ BONFİLE


fırında sebzeli bonfile
MALZEMELER
1 kg. bütün bonfile
1 orta boy sogan (ince kiyilmis)
100 gr. pirasa (ince uzun kiyilmis)
3 dis sarmisak (dövülmüs)
3 dis sarmisak (bütün)
6-7 iri boy mantar, dilimlenmis (200 gr.)
100 gr. tatli kirmizibiber veya közlenmis kirmizibiber
2 çorba kasigi soya sosu
1 çorba kasigi biberiye
1 çay kasigi kurutulmus adaçayi
4 çorba kasigi zeytinyagi

YAPILIŞI
Temizlenmis bütün bonfileyi ortasindan uzunlamasina keserek ikiye ayirin
ve içini açin. Bonfilenin disina ve iç yüzüne 2 çorba kasigi zeytinyagini
firçayla iyice sürerek yedirin. Bonfilenin açtiginiz iç kisimlarina yarim çorba
kasigi biberiye ve 1 çay kasigi adaçayini yayarak serpin. 3 dis sarmisagi
bonfilenin degisik yerlerine saplayin. Bonfileyi bu halde buzdolabinda 1
saat bekletin. Sogan, dövülmüs sarmisak, kirmizi dolmalik biber, pirasa ve
mantari, 2 çorba kasigi zeytinyagi ile sogan ve pirasa iyice ölene kadar
sote edin. Soya sosu, tuz ve karabiberi de katarak 2 dk. daha sote edin.
Bu karisimi bonfilenin içine koyun. Bonfilenin açilan 2 ucunu üst üste
kapatin ve kürdanlarla tutturun. Önceden 175 °C`de isittiginiz firinda 45
dk. kadar pisirin. Pismis bonfileyi kürdanlarini çikartip, dilimleyerek servis
yapin.
 
Devamını Oku >>

Fırında Patates Tarifi





FIRINDA PATATES
fırında patates

MALZEMELER
6 adet patates
4 çorba kasigi tereyag
1 çay bardagi süt
Yeteri kadar tuz
300 gr. kiyma
2 adet sogan
2 adet yesil biber
1 çay kasigi karabiber
2 adet domates

YAPILIŞI
Patatesler haslanir. Iyice haslandiktan sonra soyularak ezilir ve süt, erimis
tereyagi ve tuz ile karistirilarak püre haline getirilir. Sogan küçük küçük
dogranarak biraz yag ile kavrulur. Yesil biber ve domates küçük küçük
dogranir ve sogana ilave edilerek domates suyunu çekene kadar kavrulur.
Pürenin yarisi bir tepsiye yayilir ve kavrulmus sebzeler üzerine iyice
yayilir. Ardindan pürenin diger yarisi üzerine dökülür ve bir spatula ile
yayilir. Orta hararetli bir firinda üzeri pembelesene kadar pisirildikten
sonra sicak servis yapilir. Dilerseniz aynı tarifi patatesleri ezmeden de
yapabilirsiniz.

Devamını Oku >>

13 Aralık 2012 Perşembe

Ispanaklı Kek Tarifi


Ispanaklı Kek' i ilk duyduğumda biraz tedirgin olmuştum , çünkü içine ıspanak katılan kekin tadının ve kıvamının nasıl olacağını düşünememiştim. İlk tadına baktığımda , Ispanak ve bol krema eşliğinde hazırlanan bu kekin sünger gibi yumuşacık olduğunu ve aynı zamanda tadının ve kokusunun mükemmel olduğunu görerek çok beğendim. Bu nefis keki her öğünde rahatlıkla yiyebiliyor ve gönül rahatlığıyla misafirlerime ikram edebiliyorum. Henüz denemediyseniz sizde aşağıdaki tarif ile eşsiz bir Ispanaklı Kek yapabilirsiniz...

ıspanaklı kek tarifi
Ispanaklı Kek Tarifi



Malzemeler

    1 çay bardağı sıvıyağ
•    1 su bardağı toz şeker
•    2 su bardağı un
•    3 yumurta
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    1 bağ ıspanak

Kreması İçin

•    2 yemek kaşığı un
•    2 yemek kaşığı toz şeker
•    3 su bardağı süt
•    1 paket krem şanti


Yapılışı


1.   Ispanakları yıkayın ve 1.5 su bardağı olacak şekilde yapraklarını robottan geçirin.
2.   Cam bir kasede yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
3.   Üzerine sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek çırpmaya devam edin.
4.   Kek hamuru kıvamına geldiğinde robottan geçirdiğiniz 1,5 su bardağı ıspanakları ekleyip iyice karıştırın.
5.   Kek kalıbını yağlayın ve hamuru içine dökün.
6.   175 C’ye ayarladığınız fırında 30 dakika pişirin.
7.   Kreması için,un,şeker ve 2 su bardağı sütü bir tencerenin içine alın.
8.   Karıştırarak pişirin ve kıvam aldığında ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
9.   Ayrı bir kapta 1 su bardağı sütle kremşantiyi çırpın.
10. Soğuyan kremanın üzerine krem şantiyi ekleyip karıştırın.
11. Pişen kekin kenar kısımlarından kesin ve rondodan geçirin.
12. Kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
13. Üzerine rondodan geçirdiğiniz kek kırıntılarını serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Devamını Oku >>

12 Aralık 2012 Çarşamba

Bulgurlu Doğu Köftesi Tarifi





BULGURLU DOĞU KÖFTESİ

bulgurlu doğu köftesi
MALZEMELER
1/2 kg yagsiz kiyma
1 çay bardagi ince bulgur
1 adet sogan, sivi yag
1 çay kasigi kirmizibiber
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi kimyon
1 çay kasigi yenibahar
1 tatli kasigi tereyagi
1 bardak su, tuz
1 kasik salça
3 dis sarmisak
Püre için:
3-4 adet patates,
1 bardak süt,

YAPILIŞI
Kiymamizi bir tepsiye alin ve içine ince bulguru ekleyin. Özlesene dek
yogurun. Sogani rendeleyip, bulgurlu kiymaya ilave edin. Tuz ve
baharatlari ekleyin. Tereyagini da ekleyerek hepsini yogurun. Elinizi hafifçe
islatarak, ceviz büyüklügünde, yuvarlak ve yassi köfteler hazirlayin. Sivi
yagda kizartin. Küçük bir tepsiye veya kapakli yayvan bir tencereye alin.
Salçaya 1 bardak su ve dövülmüs sarimsaklari ekleyip köftelerin üzerine
dökün. Kisik ateste köfteleri sos ile birlikte pisirin. Püre için: Patatesi
haslayin ve rendenin iri tarafi ile rendeleyin. 1 bardak süt ile tereyagini
ekleyip, pürüzsüz olana dek karistirin. Köftelerin yaninda garnitür olarak
servis yapin.
 
Afiyet olsun...
Devamını Oku >>

Brokolili Et Sote Tarifi





BROKOLİLİ  ET  SOTE
brokolili et sote
MALZEMELER
500 gr. brokkoli
750 gr. dana eti
4 dis sarmisak
1 çay kasigi kirmizi pul biber
1,5 su bardagi et suyu (veya 1.5 su bardagi suda eritilmis et suyu tableti)
1 çorba kasigi misir nisastasi
2 çorba kasigi sivi yag
1 adet limon, tuz

YAPILIŞI
Eti, yaglarini temizledikten sonra ince serit seklinde kesin. Bir kaseye
koyun, pul biber ve küçük dogranmis sarmisagi ekleyip karistirin.
Brokkolilerin saplarini uçtan çiçeklere kadar soyup, çiçeklerini ayirin.
Soyulmus saplari verevine ince dilimleyin. Bir tencereye 6 su bardagi su
koyup kaynatin. Brokolileri tencereye atip 2 dakika hasladiktan sonra
suyunu süzün. Et suyunu bir tencereye koyun, harli ateste yarim bardak
kalana kadar, kaynatin. 2 çorba kasigi et suyunu bir kasede misir
nisastasiyla karistirin. Kalan et suyunu ayirin. 1 çorba kasigi sivi yagi bir
tavada kizdirin. Brokkoliyi bu yagda 1 dakika sote ettikten sonra bir
tabaga alin. Kalan 1 çorba kasigi yagi bir tavada kizdirin, eti ilave edin. Et
altin sarisi renk alana kadar karistirarak sote edin. Brokkoliyi, misir
nisastali et suyunu, ayirdiginiz et suyunu, kabuklari soyulup küp seklinde
dogranmis yarim limonu, tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika pisirin. Delikli
bir kepçeyle tavadaki etli karisimi servis tabagina alin. Tavada kalan sosu
yaklasik yarim su bardagi kalana kadar kaynatin. Hazirladiginiz sosu
brokkolili etin üzerine dökün, üzerine küp seklinde dogranmis limon
parçalari serpip, servis yapin.

Devamını Oku >>

10 Aralık 2012 Pazartesi

Biber Kebabı Tarifi





BİBER  KEBABI
biber kebabı
MALZEMELER
500 gr kiyma
4 dilim ekmek içi
1 kg sivri biber
250 gr mantar
1 adet sogan
3 - 4 adet patates
2 adet domates
1 kase Yogurt
1 demet maydanoz
kizartmak için sivi yag

YAPILIŞI
Patatesi ayiklayip rendeleyin. Kiymayi, ekmek içini, rendelenmis sogani,
maydanozu, naneyi, kekigi, karabiberi ve tuzu beraber yogurun. Ceviz
büyüklügünde parçalar alip köfteler hazirlayin. Sivi yagi kizdirip,
rendelenmis ince patatesleri ve sonra da biberleri kizartin. Mantar ve
domatesleri 2 dakika yagda sote edin. Daha sonra köfteleri
kizartin. Servis tabagina ince rendelenmis patatesleri koyun, üzerine
yogurt dökün. Kizarmis domatesler, mantarlar ve biberleri dizin. En üstüne
kizaran köfteleri koyun ve yogurt esliginde servise sunun.
Devamını Oku >>

Avcı Usulü Kuzu Eti Tarifi




AVCI  USULÜ KUZU ETİ


avcı usulü kuzu eti
MALZEMELER
800 gr. kuzu sirti
500 gr. domates
400 gr. patates
1 adet sogan
5 dis sarmisak
4 çorba kasigi zeytinyagi
Defne yaprağı, tuz

YAPILIŞI
Eti büyük parçalar halinde dograyin, kabugu soyulmus soganlari halka
seklinde kesin, patatesleri soyup küp seklinde dograyin. Zeytinyagini bir
tavada isitin. Dilimlenmis 2 dis sarmisagi ekleyip, pembelesinceye kadar
kavurun. Kabi atesten indirin. Firin kabinin dibine soganlari yerlestirin,
üzerine kuzu eti ve patatesleri birer sira dizin. En üste domatesi yayin.
Üzerine kalan 3 dis sarmisagi koyup, tuzu serpin. Kabin üzerini alüminyum
folyo ile kapatin. Önceden 180 derece isitilmis firinda 30 dakika pisirin.
Kabin üzerindeki folyoyu çikarin, tekrar firina koyun. Arada bir karistirarak
20 dakika daha pisirin. Sicak olarak servis yapin.
Devamını Oku >>

Aşure Tarifi






AŞURE
aşure
MALZEMELER
2 su bardagi asurelik bugday
1 su bardagi nohut
5 su bardagi tozseker
1 su bardagi kuru fasulye
15 su bardagi su
Yarim su bardagi pirinç
1 su bardagi kuru üzüm
1 su bardagi küp dogranmis kayisi
1 su bardagi dogranmis kuru incir
1 portakal
Süsleme için:
1 su bardagi kus üzümü
Çekilmis ceviz içi, Antep fistigi
Tarçin, nar taneleri

YAPILIŞI
Bugday, fasulye, nohut ve üzümü yikayip ayri kaplarda bir gece önceden
islatin. Ertesi gün bugdayi süzüp büyük bir çelik tencereye alin. 15 su
bardagi su ekleyip kaynatin. Üzerinde biriken köpügü bir kevgirle alip
tencerenin kapagini kapatin ve 30 dakika kaynatin. Fasulye ve nohutu
süzüp ayri kaplarda haslayin. Pirinci yikayip süzün ve bugdaya ilave edin.
Bugday taneleri iyice yumusayincaya kadar  kisik ateste arasira karistirarak
pisirin. Bugdayin suyu un çorbasi kivamina gelmek üzereyken tozseker, nohut
ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalin kabugunu ince ince dograyip karisima
ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayisiyi ilave edip karistirin. Birkaç tasim
kaynattiktan sonra atesten alin. Asure pistikten sonra dogranmis inciri ekleyip
karistirin. Sicakken kaselere bosaltin. Soguyunca üzerini ceviz içi, Antep fistigi,
kus üzümü, tarçin ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapin. Istege bagli olarak
gülsuyu da serpebilirsiniz.

Devamını Oku >>

5 Aralık 2012 Çarşamba

Fener Balığı Buğulama Tarifi






FENER BALIĞI BUĞULAMA

fener balığı buğulaması
MALZEMELER
1 kg. fener baligi (fileto çikarilmis)
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 limonun suyu
2 adet orta boy sogan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardagi zeytinyagi
1 dissarmisak
Tuz,Karabiber
3-4 adet defne yapragi

YAPILIŞI
Baliklari yikadiktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Domateslerin
kabuklarini soyup, halka halka dograyin. Dilimlenmis domatesleri
baliklarin üzerine yerlestirin. İnce dogranmis biber ile halka seklinde
dogranmis sogani baliklarin üzerine serpistirin.Bir kabin içinde zeytinyagi
limon suyu, tuz ve karabiberi karistirip, baligin üzerine dökün. Birkaç defne
yapragi da ilave ederek tencerenin kapagini kapatin.Orta hararetli ateste
20-25 dakika kadar pisirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabagina alin.
Fener bugulamanin üzerine kiyilmis maydanoz serperek servis yapin.
Devamını Oku >>

Enginarlı Deniz Ürünleri Tarifi






ENGİNARLI DENİZ MAHSULLERİ

enginarlı deniz mahsulleri
MALZEMELER
4 Iri Enginar
2 Limon
1 Sogan
1 Çay Kasigi Hardal
200 gr Krema
4 Lahana Yapragi
2 Defne Yapragi
150 gr Somon Baligi Filetosu
100 gr Dil Baligi Filetosu
100 gr Levrek Filetosu
100 gr Kabuksuz Midye
100 gr Kalamar
50 gr Siyah Havyar
4 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Su Bardagi Kasar Rendesi
1 Tutam Maydanoz

YAPILIŞI
Temizlenmis ve kilçiklari alinmis dil ve levregi kusbasi dograyin. Kalamarlari
dilimleyin. Midyeleri yikayip temizleyerek, kalamar ile birlikte limonlu suda
haslayin. Haslanan baliklari iyice süzün. Sogani çok ince kiyarak tereyaginda
pembelestirin. Midye ve kalamari ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin.
Dogranmis olan dil ve levregi ekleyin ve parçalanmamalarina özen göstererek
5 dakika kadar karistirarak pisirin.Tuzunu ve karabiberini ekleyerek
tatlandirdiktan sonra ocaktan alin. Enginarlari limonlu suda haslayin. tepsiye
alin. Üzerine sotelenmis baliklari dagitin.haslanmis lahanalarla sarin. Üzerine
kasar peyniri serperek 200 derece firinda 8- 10 dakika pisirin. Somon
baliklarini kagit seklinde dilimlere bölüp servis tabaklarinin orta kisimlarina
dizin. Üzerine limon suyu, tereyagi ve baharat sürüp 200 derece firinda 4
dakika pisirin. Lahanaya sarili enginarlari tabaklara yerlestirin, üzerine
havyarli sosu dökün ve servis yapin.
 
Devamını Oku >>

4 Aralık 2012 Salı

Ekşi, Tatlı Soslu Karides Tarifi




EKŞİ TATLI SOSLU KARİDES

soslu karides
MALZEMELER
75 gr ufak konserve misir
100 gr mantar
1 çorba kasigi siviyag
450 gr dondurulmus karides
175 gr labne peyniri
Sos:
45 ml sek seri
5 çorba kasigi elma suyu
2 çorba kasigi domates salçasi
2 çorba kasigi sirke
1 çorba kasigi seker
3 çorba kasigi soya sosu
4 çorba kasigi misir unu

YAPILIŞI
Önce sosumuzu hazirlayip, bir kenara koyalim. Bunun için tüm sos
malzemelerini bir kapta karstirin ve bir kenarda bekletin. Brokoliyi
ufak çiçekler halinde ayirin, soganlari ve kirmizi biberi kiyin.
Mantarlari küçük küçük dograyin. Misirlari yikayip hazirlayin.
Sivi yagi yapismaz bir tavada kizdirin, sebzeleri hepsini ekleyip, sote edin.
5 dakika kadar pisirin. Karidesleri ilave edip, üç dakika daha pisirin.
Daha sonra sosu ilave edip, karides ve sebzelerle beraber bir süre daha
kaynatin. Yemeginiz pisince ocaktan indirin.

Devamını Oku >>

Domates Soslu Balık Tarifi






DOMATES SOSLU BALIK

domates soslu balık
MALZEMELER
2 Çay Bardagi Pirinç
450 gr Soyulmus Domates
50 gr Siyah Zeytin
1 Sogan
1 Dis Sarmisak
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
1 Tatli Kasigi Kekik
1/2 Su Bardagi Et Suyu
Karabiber
4 Balik Filetosu
1 Çorba Kasigi Un
1-2 Tatli Kasigi Kapari

YAPILIŞI
Pirinci geleneksel yöntemlere göre pisirip pilav yapin. Domatesleri dörde
bölün. Suyunu bir kasede biriktirmeye çalisin. Zeytinlerin çekirdeklerini
çikarip ince ince kiyin. Sogan ve sarmisagi soyup küçük küpler halinde
dograyin. Bir tencerede 1 çorba kasigi yagi kizdirip sogan ve sarmisagi
kavurun. Domates ve kekigi ekleyin. Et suyu ve zeytini ekleyip tuz ve
karabiberle tatlandirin. 5 dakika kadar pisirin. Bu arada balik filetolarina
tuz ve karabiber serpip una bulayin. Kalan yagi büyük tavada kizdirip baligi
4 dakika kizartin. Sicak olarak bekletin. Kapariyi domatesli karisima ilave
edin. Tuz ve karabiberle tatlandirin. Baligi, domates sosu ve pirinç pilavi
esliginde servis yapin.
Öneri: Büyük marketlerden kurutulmus sebze çesitleri alabilirsiniz.
Domates disinda patlican, biber gibi sebzeleri de kurutulmus olarak temin
edebilirsiniz. Dilerseniz muz dilimleri, elma, armut, ayva gibi kurutulmus
meyve çesitleri bulabilirsiniz. Bu ürünleri mevsimlerine göre evde kendiniz
de hazirlayabilirsiniz.

Devamını Oku >>

Domatesli Barbunya Balığı Tarifi






DOMATESLİ BARBUNYA BALIĞI

domatesli barbunya balığı
MALZEMELER
8 Orta boy Barbunya
1 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Küçük Sogan
2 Orta Boy Dolmalik Biber
4 Orta Boy Domates
1 Defne Yapragi
1/2 Tatli Kasigi Tuz
1/3 Tatli Kasigi Karabiber
1 Çorba Kasigi Kiyilmis Dereotu
1/2 Tatli Kasigi Biberiye
1 Küçük Limon

YAPILIŞI
Önce firininizi orta hararette isitin. Ön hazirlik olarak sogani piyaz dograyin.
Dolmalik biberi, sap ve çekirdekli kismini çikarip attiktan sonra, ince seritler
halinde kesin. Domatesleri, kabuklarini soyup çekirdeklerini çikarttiktan sonra,
iri zar biçimi dograyin. Barbunyalarin pullarini kaziyip karnini yarin. Iç organlarini
ve galsamelerini çikarip atin. Bol akar suyla yikayin. Limonu ince dilimleyin.
Küçük bir tencerede, tereyagi orta ateste eritin. Yag erir erimez sogani
katip 2 dakika, sik sik karistirarak sote edin. Biberi ilave edip birkaç kere
karistirdiktan sonra domates, defne yapragi, tuz ve karabiberini koyup 5
dakika pisirin. Tencereyi atesten alin. Dereotunu ilave edip karistirin.
Barbunyalari, cam kaba yerlestirin. Üzerlerine biberiyeyi serpin. Domates
sosunu baliklarin üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun. Kabi
isitilmis firina sürüp 20-25 dakika pisirin. Kabi firindan alip, baliklari sicak
olarak servis edin.
Devamını Oku >>

Dil Balığı Filetosu Somonlu Tarifi





DİL  BALIĞI FİLETOSU

dil balığı filetosu
MALZEMELER
1 kg Dilbaligi Filetosu
250 gr Somon Filetosu
1 Bag Pazi
1 Havuç
1 Kabak
1 Patates
3 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
Feslegenli Sos Için:
1 Demet Taze Feslegen
2 Yemek Kasigi Zeytinyagi
2 Yesil Sogan
2 Dis Sarmisak
1 Dal Maydanoz
1 Kahve Fincani Su
Tuz, Karabiber

YAPILIŞI
Dilbaligi filetolarinin yarisini yagli kagidin üzerine dizin. Pazi yapraklarini
kaynar suya atip 1 dakika beklettikten sonra çikarin. Damarlarini temizleyip
dil baligi filetolarinin üzerine dizin. Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin.
Diger filotolari pazili karisimin üzerine kapattiktan sonra yagli kagitla birlikte
rulo haline getirin. Alüminyum folyaya sikica sarip 15 dakika buharda veya
suda haslayin. Feslegenli sosu hazirlamak için; bütün malzemeyi blenderden
geçirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatin. Feslegen sosunu servis tabagina alin.
Pismis baligi folyo ve yagli kagittan çikarip keskin bir biçakla verevine
dilimleyin. Sosun üzerine yerlestirin. Kabak, havuç ve patatesleri sekilli
keserek haslayin. Balik rulolarinin etrafina dekoratif sekilde yerlestirin.
Sicak olarak servis yapin.

Devamını Oku >>

Cevizli Havuç Salatası Tarifi





CEVİZLİ HAVUÇ SALATASI

cevizli havuç salatası
MALZEMELER
4 adet havuç (orta büyüklükte)
2 su bardagi yogurt
4 dis sarimsak
4 kasik siviyag
1/2 su bardagi ezilmis ceviz
tuz

YAPILIŞI
Havucu rendeleyin. Üzerine siviyag ve tuz ilave edin, suyunu çekinceye
kadar pisirin,1-2 dakika kısık ateşte kizartin. Yogurt ve sarimsak, tuz karistirin.
Havuçlarin üzerine, sarimsakli yogurt ve ceviz ilave edip karistirin. Soguk
olarak servis yapin.

Devamını Oku >>

3 Aralık 2012 Pazartesi

Buğday Salatası Tarifi












BUĞDAY  SALATASI
buğday salatası
MALZEMELER
1 paket asurelik bugday
1/2 su bardagi sivi yag
yarim su bardagi soya sosu
2 adet domates
1 demet taze sogan
4 adet çarliston biber
sirke

YAPILIŞI
1 paket bugday haslanir. Süzdükten sonra sogutulur. Bir su bardagina
soya sos ve sivi yag konulur ve bugdayin üzerine eklenip 1 gün
buzdolabinda bekletilir. 1 gün sonra çikarilan bugdayin üzerine
domatesler, taze sogan, çarliston biberler ufalanarak eklenir. Üzerine
limon ve sirke eklenir. Soya sos tuz lezzeti verdiginden dolayi tuz
eklenmez.
Devamını Oku >>

Biberli, Makarna Salatası Tarifi








BİBERLİ  MAKARNA SALATASI
makarna salatası
MALZEMELER
1 paket düdük makarna
1 adet yesil dolmalik biber
1 adet kirmizi biber
150gr sucuk
2 çorba kasik misir
Yarim demet maydonoz
Yarim demet dereotu
3 yemek kasigi mayonez
4 yemek kasik yogurt
1 yemek kasigi hardal
Karabiber

YAPILIŞI
Makarnalari tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haslayin, biberler serit serit ,
suculari dilim dilim kesin. Dereotu ve maydonozu ince kiyin, mayonezi
yogurt ve hardal ile iyice karistirin Makarnayi süzüp, hazirladiginiz
malzemelerle iyice karistirip servis yapın.
Devamını Oku >>

Bezelye Salatası Tarifi






BEZELYE  SALATASI
bezelye salatası
MALZEMELER
1 kutu konserve bezelye
3 çorba kasigi mayonez
6 adet ufak salatalik tursusu
3 dal maydanoz, tuz

YAPILIŞI
Tursulari ufak kesin, maydanozu kiyin, daha sonra bir kaba bezelyeleri de
ekleyin ve mayonezi koyun, tuzu da ekleyerek hepsini karistirin
ve servis yapin. Yapımı kolay bir o kadar da lezzetli bu salatayı kendi
zevkinize göre içine başka sebzelerle veya haşlanmış makarna ile de yapıp
farklı lezzetler oluşturabilirsiniz.

Devamını Oku >>

Üzümlü, Mısır Unlu Kek Tarifi






ÜZÜMLÜ MISIR UNLU KEK
mısır unlu kek
MALZEMELER
3 Adet yumurta
3 Kahve fincani tozseker
3 Çorba kasigi yogurt
100 gr margarin
1 Çorba kasigi kakao
1 Paket kabartma tozu
3 Kahve fincani un
3 Kahve fincani misir unu
Kuru üzüm
 
YAPILIŞI
3 Adet yumurtayi ve 3 kahve fincani tozsekeri 5 dakika mikserle çirpin.
3 Çorba kasigi yogurt, 100 gr margarin, 1 çorba kasigi kakao, 1 paket
kabartma tozu, 3 kahve fincani un ve 3 kahve fincani misir ununu ilave
edip karistirin. Margarin ile yaglanmis kaliba dökün. Üzerine 3 çorba
kasigi çekirdeksiz kuru üzüm serpin. Önceden isitilmis 170 dereceli
firinda 35 dakika pisirin.

Devamını Oku >>

Yoğurtlu, Portakallı Pasta Tarifi







YOĞURTLU, PORTAKALLI  PASTA
portakallı pasta
MALZEMELER
10 Adet yumurta sarisi
2 Çay bardagi tozseker
2 Su bardagi krem santi
1 Su bardai süzme yogurt
5 Yaprak jelatin
3 Adet rendelenmis portakal kabugu
3 Adet portakalin suyu
1 Adet limonun suyu
2 Çay kasigi rom
 
YAPILIŞI
Yumurta sarilarini sekerle karistirin. Derin bir kapta süzme yogurt ve
krem santiyi karistirin. Yumurtali sekeri de ilave edin. Rendelenmis
portakal kabugunu ekleyin. Jelatini soguk suyla islatin. Eridiginde
portakal suyu, limon suyu ve romu ekleyin. Yuvarlak bir kek tabagına
pandispanyanin birinci katini yerlestirin. ( pandispanya keki için
bloğumuzdan pandispanya kek tariflerimize bakabilirsiniz)  Üzerine
sirayla yogurtlu sos, ikinci pandispanya dilimi, tekrar sos ve en
üste portakalli jelatini yayin. Buzdolabinda 45 dakika beklettikten
sonra dilimleyerek servis yapin.

Devamını Oku >>

Yulaflı Pasta Tarifi





YULAFLI  PASTA
yulaflı pasta
MALZEMELER
Yarim paket margarin
1 Litre süt
2 Çorba kasigi nisasta
9 Çorba kasigi kakao
1 Tatli kasigi kahve
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Paket yulafli bisküvi
Üzerine : Antep fıstığı, fındık

YAPILIŞI
Margarini eritin ve sürekli karistirarak unu ilave edin. Pembelesene dek agir
ateste kavurun. Nisastayi ekleyin. 2-3 Dakika sonra sekeri, sütü, kakaoyu
ve kahveyi ekleyin. Birkaç dakika sonra tencereyi atesin üzerinden alin ve
7-8 dakika çirpin. Bir kakaolu bisküviyi hazirladiginiz kakaolu karisima
bulayin. Uzun bir tepsiye dik olarak yerlestirin. Yulafli bisküviyi de ayni
islemi uygulayin. Kakaolu bisküvinin yanina yerlestirin. Bu islemi yulafli ve
kakaolu bisküviler bitene kadar tekrarlayin. Kalan kakaolu karisimi
bisküvilerin üzerine dökün. Son olarak dövülmüs findik veya kavrulmamis
antepfistigi serpin. Buzdolabinda soguttuktan sonra servis yapin.

Devamını Oku >>