26 Eylül 2012 Çarşamba

Soğuk Domates Salatası Tarifi

patates salatası tarifi , patates salatası tarifleri , patates salatası tarif
Soğuk Domates Salatası

MALZEMELER
4 büyük domates
250 gr rezene
175 gr salatalik
250 gr turp
1 yemek kasigi dogranmis maydanoz
SOS:
6 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi limon suyu
1/2 çay kasigi bal
1/2 çay kasigi tuz
karabiber

YAPILIŞI
Rezeneyi soyup 1 yemek kasigi kadar yapraklarindan dograyin. Geri kalan
rezene yapraklarini süsleme için bütün olarak saklayin.
Rezenenin kökünü 8'e bölüp ince dilimleyin. Salataliklari soyup
uzunlamasina dörde bölün sonra ince dilimleyin. Turplari da çok ince
dilimleyin.
Domateslerin üstlerinden kapak kaldirip içilerini kasikla bosaltin.
Bütün sos malzemesini agzi kapali bir kavanoza koyup iyice çalkalayin.
Dilimlenmis rezene kökü, salatalik ve turplari, maydanoz ve rezene
yapraklari ile birlikte büyük bir kaseye koyun. Sosu salatanin üstüne
döküp iyice karistirin.
Domatesleri ayri ayri tabaklara koyup salatayi içlerine doldurun.
Ayirdiginiz rezene yapraklariyla süsleyip servis yapin.
Devamını Oku >>

Suteresi Ve Greyfurt Salatası Tarifi

greyfurt salatası tarifi , greyfurt salatası tarifleri , greyfurt salatası tarif
Suteresi Ve Greyfurt Salatası

MALZEMELER
2 demet suteresi, saplari ayiklanmis
2 pembe greypfrut, dilimlenmis
50 gr badem, kabuklari ayiklanmis
Sos:
1 çaykasigi ince dogranmis sogan
1/2 çaykasigi seker
1 yesil limonun suyu
2 yemek kasigi zeytinyagi
tuz ve karabiber

YAPILIŞI 
Izgarayi orta ateste isitin ve bademleri izgara telinin üstüne yerlestirin. 8-
10 dak. arada sirada çevirerek açik kahverengi olana dek kizartin.
Sosu yapmak için: Sogani, sekeri, limon suyunu ve zaytinyagini bir salata
kabina koyun. Sos koyulasip bütün malzemeler iyice karisincaya dek bir
çatalla çirpin. Tuz ve biberle tatlandirin.
Greypfrut dilimlerini sulariyla birlikte sosa ekleyin. Suteresi yapraklarim da
katip karistirin.
Kizarmis bademleri üzerine koyup, servis yapin.
Devamını Oku >>

Taze Bakla Salatası Tarifi

taze bakla salatası , taze bakla salatası tarifi , bakla salatası tarifleri
Taze Bakla Salatası

MALZEMELER
1 kg. bakla
50 gr. pastirma
5 adet domates
2 dis sarmisak
1 adet büyük boy sogan
2 çorba kasigi zeytinyagi
1 su bardagi tavuk suyu
1 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi iri kiyilmis tane karabiber
Tuz
Sosu Için:
1.5 çorba kasigi sirke

YAPILIŞI
Domateslerin çekirdeklerini çikartip iri kusbasi dograyin. Pastirmalari,
çemenini çikardiktan sonra ince kesin.
Zeytinyagini bir tavada isitin, ince dogranmis sogani ekleyerek hafif
pembelesinceye kadar kavurun, sarimsagi ilave edip kavurmaya 1 dakika
daha devam edin. Bakla, domates, tavuk suyu, kekik, tuz ve karabiberi
ilave edin. Bakla yumusayincaya kadar pisirin.
Salatayi servis tabagina alin, ilindiktan sonra buzdolabinda 10 dakika
sogutun.
Balla sirkeyi karistirin. Buzdolabinda soguttugunuz salatanin üzerine
gezdirin, karistirdiktan sonra servis yapin.
Devamını Oku >>

Ton Balıklı Salata Tarifi

ton balıklı salata tarifi , ton balıklı salata tarifleri , ton balıklı salata tarif
Ton Balıklı Salata

MALZEMELER
1 kutu ton baligi konservesi
4 adet iri dolmalik biber
1 adet küçük sogan
4 çorba kasigi mayonez
4 adet salatalik tursusu
Tuz, Karabiber

YAPILIŞI
Ton baligini küçük dograyin. Küp seklinde dogranmis sogan, mayonez, çig
krema, ince dogranmis tursu, tuz ve karabiber ilave edin. Tahta kasik ile
karistirin.
Dolmalik biberleri yikayip, çekirdeklerini çikartin. Biberlerin içine ton balikli
salatayi doldurun.
Doldurulmus biberleri dilimleyip, servis tabagina dizin. Domates ve limon
dilimleri ile süsleyip servis yapin.
Afiyet olsun...
Devamını Oku >>

Ton Balıklı Makarna Salatası Tarifi

ton balıklı makarna tarifi , ton balıklı makarna tarifleri , ton balıklı makarna tarif
Ton Balıklı  Makarna Salatası

MALZEMELER
1 Küçük Kutu Ton Baligi
1 Su Bardagi Makarna
1 Yemek Kasigi Zeytinyagi
Yarim Limon Suyu
5-6 Dal Dereotu,
Tuz, Karabiber, Tuz
2 Yemek Kasigi Haslanmis Misir

YAPILIŞI
Makarnayi tuzlu suda haslayip süzün. Zeytinyagi ekleyip karistirin ve
sogumaya birakin.
Diyet ton baligi, kiyilmis dereotu, haslanmis misir, karabiber, tuz ve limon
suyunu ilave edip karistirin.
Devamını Oku >>

Üç Katlı Salata Tarifi

üç katlı salata , üç katlı salata tarifi , üç katlı salata tarifleri
Üç Katlı Salata

MALZEMELER
1 Büyük Atom Salata
1 Demet Taze Sogan
500 gr Mayonez
3 Çorba Kasigi Zeytinyagi
450 gr Bezelye (dondurulmus)
350 gr Kasarpeyniri
400 gr Pastirma

YAPILIŞI
Atom salatayi ayiklayip ince ince dograyin. Yikayip suyunu süzdükten
sonra büyük bir kaseye alin. Taze sogani yikayip ayikladiktan sonra ince
halkalar halinde dograyin. Sogan halkaIarini salatanin üzerine serpin.
Mayonezi zeytinyagi ile birlikte bir kaseye alip çirpin. Ardindan salatanin
üzerine dökün ve bir biçakla üzerini düzeltin.
Dondurulmus bezelyenin çözülmesini beklemeden mayonezin üzerine
serpin. Peyniri rendenin iri kismi ile rendeleyip bezelyenin üzerine serpin.
Pastirmayi yagsiz bir tavada hafifçe kizartin. Bir mutfak havlusunun
üzerine alip yagini çektirin. Pastirma dilimlerini peynirin üzerine yerlestirin.
Salata kasesinin üzerini bir alüminyum folyo ile örtüp 12 saat
buzdolabinda bekletin.
Devamını Oku >>

Uzakdoğu Usulü Lahana Salatası Tarifi


lahana salatası tarifi , lahana salatası tarifleri , lahana salatası tarif
Uzakdoğu Usulü  Lahana Salatası

MALZEMELER
500 gr Lahana

Tuz, Karabiber
1 Büyük Portakal
1 Küçük Ananas
1 Demet Taze Sogan
1 Demet Maydanoz
150 gr Süt Kremasi
1-2 Tatli Kasigi Köri

YAPILIŞI
Lahanayi çok ince seritler halinde dograyin. Lahanayi tuzlu suda 20 dakika
kadar haslayip suyunu süzün. Ananasin sap ve uç kismini kesin.
Uzunlamasina ortadan ikiye bölün ve kabuklarini yukaridan asagi dogru
kesin. Bu islem için mutlaka keskin bir biçak kullanin. Ananasin orta
kismini çikarip ardindan kalan kismi dilimleyin.
Taze soganlari yikayip ayikladiktan sonra ince halkalar halinde dograyin.
Maydanozu ayiklayip sonra iri iri kiyin. Portakali sicak su ile yikayip
kabuklarini rendeleyin, Suyunu sikin.
Bir kasede 5-6 çorba kasigi portakal suyu, tuz ve köriyi karistirip marinat
hazirlayin.
Diger büyük bir kasede lahana, ananas, taze soganlari ve maydanozun
yarisini karistirip marinati ilave edin. Karisimi harmanlayin. 30 dakika
dinlendirin.
Avokadoyu ikiye bölüp çekirdegini çikarin. Kabugunu soyup dilimleyin.
Kalan portakal suyunu hemen üzerinde gezdirin. Salatayi büyük bir servis
tabagina alin. Avokado ile süsleyip kalan maydanozu üzerine serpin.

Devamını Oku >>

25 Eylül 2012 Salı

Yeşillikli Bezelye Tarifi

Fırında Bezelye tarifi , Fırında Bezelye tarifleri , Fırında Bezelye tarif
Fırında Bezelye

MALZEMELER
2 su bardagi haslanmis bezelye
1 domates
1 taze sogan
2 yaprak marul
2 yemek kasigi galeta unu
2 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi kasar rendesi

YAPILIŞI
Firin kabini yaglayip, üzerine galeta unu serpin. Bezelyeleri de biraz
galeta unu ile karistirarak tepsiye yayin. Sogani, marul yapraklarini ve
domatesi yikayip ince ince kiyin.
Karistirarak bezelyelerin üzerine yayin. Kasar rendesi serperek firinda 10
dakika pisirin
Devamını Oku >>

Yeşil Salata Tarifi

karışık salata tarifi , karışık salata tarifleri , karışık salata tarif
Yeşil Salata

MALZEMELER
100 gr Semizotu
1 Kivircik Marul
1 Kirmizi Sogan
100 gr Kurutulmus Domates (hazir ürün)
50 gr Dana Jambon
100 gr Mantar
5 Çorba Kasigi Siviyag
Tuz, Karabiber
1 Çorba Kasigi Kekik
6 Çorba Kasigi Sirke

YAPILIŞI
Semizotunu yikayip ayikladiktan sonra yapraklarini iri iri kiyin. Marulu
yikayip ayiklayiin ve büyük parçalar halinde dograyin.
Semizotu ve marulu kapakli bir kaba doldurup buzdolabinda bekletin.
Bu arada sogani soyup halkalar halinde dograyin. Domates ve jambonu
küçük küpler halinde dograyin. Mantarlari ayiklayip ince dilimler halinde
dograyin.
Bir tavada 1 çorba kasigi yagi kizdirip jambonu hafifçe kavurun. mantari
ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandirin.
Tavaya domatesi ekleyip kisa süre daha kavurun. Tavadaki karisimi bir
kaseye alip kalan yag, sirke, tuz ve karabiberle tatlandirin. Kasenin üzerini
kapatarak buzdolabinda bekletin.
Servis yapmadan önce malzemelerin tamamini buzdolabindan çikarip
büyük bir servis kasesinde harmalayin.
Dilerseniz salatanin üzerini maydanoz ve feslegen yapraklari ile süsleyin.
Devamını Oku >>

Yumurtalı Kıvırcık Salata Tarifi

Yumurtalı Kıvırcık Salata

MALZEMELER
1 Kivircik salata, ince dogranmis
1 demet taze sogan, dogranmis
4 kati yumurta beyazi, ince dogranmis süslemek için
SOS:
4 sicak kati yumurta sarisi
150 ml krema
1 çay kasigi seker
2 limonun suyu
 
YAPILIŞI
Sosu hazirlayin: Sicak yumurta sarilarini biraz kasik krema ile birlikte
çatalla karistirarak ezin. Sekeri, limon suyunu ve kalan kremayi ekleyin.
Malzeme iyice karisip sos pütürsüz olana dek çatalla çirpin Tuz ve biberle
tatlandirin.
Dogranmis kivircigi büyük bir salata kabina koyun. Taze soganlari üstüne
serpistirin. Sosu dökün.
Sosun bütün salataya yayilmasi için iyice karistirin, ince dogranmis
vumurta beyazlari ile süsleyip servis yapin.
Devamını Oku >>

Yumurta Ve Marul Salatası Tarifi

Yumurta Ve Marul Salatası

MALZEMELER
5 büyük marul veya kivircik salata yapragi
3 kati yumurta, haslanmis ve dogranmis
25 gr margarin veya tereyagi, yumusatilmis

YAPILIŞI
Marullarin sert kisimlarini kesip ayirin. Yikayip kurulayin, bir kenara koyun.
Iç Hazirligi: Yumurtalari bir kaseye koyun, 25 gr margarin ve peyniri
ekleyin. Bir çatalla ezerek yumusak bir ezme haline getirin. Eger çok
sertse karisima biraz daha margarin ekleyin.
1 marul yapragini tezgahin üstüne serin ve ortasina kasikla 1 yemek kasigi
yumurta karisimini koyun. Karisimi kenarlara yayin. Yapragin kesilmis
kenarindan baslayarak sikica sarin. Sarmalari seffaf filmle tekrar sikica
sarin.
Geri kalan marullari da ayni sekilde sarip geceden buzdolabinda tutun.
Servis Etmek Için: Sarmalari seffaf filmden çikartip biçakla 2.5 cm. olmak
üzere her parça küçük küçük kesin ve servis yapin.
Devamını Oku >>

Diyet Ispanak Çorbası Tarifi

Diyet Ispanak Çorbası

MALZEMELER
1 kg ispanak
200 gr tavuk gögsü
1 sogan
1 fincan sivi yag
1 fincan pirinç
1 yemek kasigi salça
1 çay kasigi karabiber
2 çay kasigi pulbiber
2 dis sarmisak
5 su bardagi tavuk suyu
1 limon suyu
Tuz

YAPILIŞI
Bir tencereye siviyag koyup ince kesilmis sogani ilave edin. Sogan
pembelesince ince kesilmis tavuk ve ispanaklari ekleyin. 5 dakika
kavurduktan sonra sarimsak, salça, karabiber ve pulbiberi koyun. 2 dakika
karistirip pirinç ve tavuk suyunu ekleyin. Pirinç pisinceye kadar
kaynattiktan sonra servis yapabilirsiniz.
Devamını Oku >>

Çeşminigar Çorbası Tarifi


Çeşminigar Çorbası

MALZEMELER
1 su bardagi kirmizi mercimek
4 su bardagi su
1,5 su bardagi süt
2 yumurta sarisi
1/4 limon suyu
2 çorba kasigi margarin
2 sogan

YAPILIŞI
Incecik dogranmis soganlari 2 çorba kasigi margarinde pembelesene kadar
kavurun. Soganlar pembelesince, unu ilave ederek un sararana kadar
kavurun. Mercimekleri ayiklayip tencereye alin. 5 bardak su ve et suyu ile
tuz ilave ederek mercimekler yumusayana kadar pisirin. Çorbanizi atesten
aldiktan sonra süzgeçten geçirin. Çorbayi yeniden agir ates üzerine alin.
Diger yanda yumurta sarilarini çirparak limon suyu ile karistirin. Tencereye
önce sütü daha sonra yumurta sarilarini azar azar ve sürekli karistirarak
ilave edin. Çorbayi bir tasim kaynatarak atesten alin. Isterseniz küçük bir
tavada çok az margarini eritip küp seklindeki ekmekleri kitirlasana dek
kavurduktan sonra çorbayla birlikte servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Devamını Oku >>

Bolu Usulü Taze Fasulye Çorbası Tarifi

Taze Fasulye Çorbası

MALZEMELER
4 çorba kasigi un
2 çorba kasigi tereyagi
1 yumurta
750 gr taze fasulye
1 domates
1 çorba kasigi salça
2 su bardagi yogurt
Tuz, karabiber
5 adet tavuk suyu
 
YAPILIŞI
Taze fasulyeleri yikayip süzün ve ayiklayin. 1.5 cm uzunlugunda parçalar
halinde kesin. Domatesi rendeden geçirin. Tereyagini kizdirin ve içine taze
fasulye, rendelenmis domates ve salça ekleyin. Üç dakika harli ateste
kavurun. Üzerine 1.5 lt (sekiz su bardagi) su ilave edin. 25 dakika
kaynatin.
Bir kapta un, yumurta, yogurdu ve 2.5 su bardagi su ile ezerek karistirin.
Hazirladiginiz terbiyeyi fasulyeleri pismek üzere olan çorbaya karistirarak
katin ve bes dakika daha kaynatin. Sicak olarak servis yapin.
Afiyet olsun...
Devamını Oku >>

Bolu Usulu Patates Çorbası Tarifi

Bolu Usulü Patates Çorbası

MALZEMELER
3 çorba kasigi un
1 çorba kasigi tereyagi
1 yumurta
4 patates
4 dis sarmisak
1 çorba kasigi salça
2 su bardagi yogurt
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Patatesleri soyduktan sonra küp seklinde kesin. Patatesi yikayip süzün ve
bir tencerede yedi su bardagi (1.5 lt) suyla ocaga koyun. Patatesler
yumusayana kadar 15 dakika civarinda haslayin. Unla yumurtayi iki su
bardagi suyla karistirirak ezin. Pismek üzere olan pateteslerin bulundugu
tencereye hazirladiginiz terbiyeyi yavas yavas katin ve bes dakika
kaynatin. Terbiyeyi kaynayan çorbaya katarken mutlaka devamli
karistirarak topaklasmasini önlemelisiniz. Salçayla tereyagini ocakta isitin
ve bir fincan su ilave ederek çorbaya ekleyin. Diger yandan sarmisagi
soyup incecik ezin ve çorbaya katin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
Devamını Oku >>

Ispanaklı Pirinç Tartı Tarifi

Ispanaklı Pirinç Tartı

MALZEMELER
1 Su Bardagi Amerikan Pirinci
100 gr Rendelenmis Kasar Peyniri
300 gr Ispanak
4 Domates
2 Sogan
3 Yumurta
2 Çorba Kasigi Soya Yagi
4 Çorba Kasigi Krema
1/2 Çay Kasigi Beyazbiber
1 Tutam Hint Cevizi Rendesi

YAPILIŞI
Pirinci haşlayıp, süzün. Kasar peynirinin yarisini ekleyip karistirin. Tart
kalibini yaglayip pirinçli karisimi yayin. Önceden isitiImis 175 dereceye
ayarli firinda 5 dakika pisirin.
Ispanagi ayiklayip yikayin ve iri iri dograyin. Domates ve soganlari soyup
ince ince dograyin. Derin bir kapta ispanak, kalan kasar peyniri, sogan ve
domateslerin yarisini karistirin. Yumurtalari ayri bir kapta çirparak
karisima ilave edin. Krema ve baharati ekleyip iyice karistirin.
Ispanakli karisimi kaliptaki pirincin üzerine dökün ve kalan domatesleri
yerlestirin. 175 derece isitilmis firinda 25 dakika kadar pisirin. Firindan
çikardiktan sonra bir süre dinlendirdirip sicak olarak servis yapin

Devamını Oku >>

Bademli Keşkül Tarifi

Bademli Keşkül

MALZEMELER
1 litre süt
200 gr toz seker
100 gr nisasta
2 adet yumurta sarisi
Çay kasiginin sapiyla çok az vanilya

YAPILISI
Önce tencereyi ocagin üzerine yerlestirin. Sütü içine koyun ve seker ilave
ederek karistirin. Süt kaynadiktan sonra bademi ve vanilyayi ilave edin.
Nisastayi ayri bir derin kabin içine birakin.
2 adet yumurta sarisini nisastanin içine ilave edin. Su ile nisastayi ezerek
kaynamakta olan sütün içine agir agir karistirarak koyun. 2 dakika
kaynattiktan sonra atesten alip kaselere servis yapin ve sogumaya birakin.
Soguk servis yapin.
Devamını Oku >>

Beyaz Tavuk Sosu Tarifi




MALZEMELER
4-6 kisilik
2 ½ su bardagi kaynar tavuk suyu
1 kahve fincani un
1 çorba kasigi margarin
az tuz

YAPILIŞI
Bir tencereye yagi koyup eritin, orta ateste unu ekleyin ve karistirarak 3
dakika kavurun atesten alin. Tuzu ekleyin, bes dakika dinlendirin. Sonra
karistirarak tavuk suyunu yedirin. Orta ateste karistirarak kaynatin, agir
ateste zaman zaman karistirarak on dakika pisirin. Süzdükten sonra
kullanin.
Devamını Oku >>

23 Eylül 2012 Pazar

Beşamel Sos Tarifi

Beşamel Sos


MALZEMELER
4-6 kisilik
2 ½ su bardagi kaynar süt
1 kahve fincani un
1 çorba kasigi margarin
az tuz

YAPILIŞI
Yagi küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve agir ateste karistirarak
kavurun, üç dakika sonra atesten alin. Bes dakika dinlendirin ve sonra
çirparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateste karistirarak bir kere kaynatin ve
sonra agir ateste zaman zaman karistirarak 10 dakika pisirip süzün.
Devamını Oku >>

Acılı Sos Tarifi

acılı_sos_tarifi
Acılı Sos


MALZEMELER
300 gr soyulmus domates
5 adet feslegen yapragi
2 adet aci kirmizi biber
3 dis sarmisak
tuz

YAPILIŞI
Sarmisakla kirmizi biberi ince kiyip, ateste koyup biraz soldurun. Feslegen
yapraklari ile domatesleri de ince kiyip buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip
tencereyi kapatin. 15 dk kadar pisirin. Bu zaman sonunda sos hala çok sivi
ise, tekrar kapaksiz olarak atese koyun. Tam kivamina gelince bir kasik saf
zeytinyagi ekleyin. Bu sosu makarna için de kullanabilirsiniz.
Devamını Oku >>

Bahar Dalı Tarifi

Bahar Dalı


MALZEMELER
1 bag roka
2 adet domates
100 gr rende beyaz peynir
2 dis sarımsak
 
YAPILIŞI
Roka ve domatesi ince dograyin. Sizma zeytinyagini sarimsakli balzamik
sosla karistirin. Üzerine rende beyaz peyniri ile servise sunun.
Devamını Oku >>

Avrat Salatası Tarifi

Avrat Salatası


MALZEMELER
2 Dis Sarmisak
2 Kök Taze Sogan
1 Ufak demet Maydanoz
1 Büyük Domates
2 Nar
1 Tatli Kasigi Nane
2 Yesil Biber
2 Limon
Pulbiber, Tuz

YAPILIŞI
Domates, taze sogan, biber ve sarmisagi çok ince, pirinç büyüklügünde
kiyarak iyice harmanlayin. 2 limonun ve 2 narin suyunu sikarak kiyilmis
malzemelerle karistirin. Naneyi de katarak karistirin. Dilerseniz, tuz,
pulbiber ve nar pekmezi ekleyerek servis yapin.
Devamını Oku >>

Aşçı Salatası Tarifi

Aşçı Salatası


MALZEMELER
1 adet Amerikan kivircigi veya normal kivircik
2 adet kabugu soyulmus, ince yassi kiyim domates
1 adet soyulmus salatalik (dörde, uzunlamasina kesilmis, yassi kiyim)
4 adet istege göre aci veya tatli sivri biber (tohumu alinmis)
8 adet yesil sogan, (beyazi yesili bir arada, yassi kiyilmis)
Yarim bag dereotu (ince kiyim)
Sosu için:
1 adet limon suyu
1 kahve fincani siviyag
1 kahve fincani yogurt
Yeterince tuz

YAPILIŞI
Önceden yikanmis, sudan aritilmis Amerikan kivircigini veya normal  kivircigi dörde
bölüp gayet ince, piyaz kiyimi kiyin. 2 adet domatesi  dörde bölüp ince kiyin. Salataligi
dörde bölüp ince ince kiyin. Sivri  biberi, yesil sogani ve dereotunu ince ince kiyarak
hepsini birlikte derin bir salata kabina koyun.
Sosun yapilisi:
Limon suyunu, siviyagi, yogurdu ve tuzu bir kaba koyup, çirpma teliyle
iyice çirpip salatanin üzerine dökün. Salatayi iki elinizle iyice harmanlayip
sosun her yere islemesine özen gösterin. Salataniz servise hazirdir.
Devamını Oku >>

21 Eylül 2012 Cuma

Yaz Gecesi Tarifi

Yaz Gecesi

MALZEMELER
1 Su Bardagi Amerikan Pirinci
1 Yemek Kasigi Sahlep
6 Su Bardagi Süt
2 Su Bardagi Kavun Suyu
4 Dilim Kavun
1 Su Bardagi Seker
1 Yemek Kaşığı Rakı

YAPILIŞI
Pirinci, süt ile pisirdikten sonra kavun suyunu ilave edin. Seker ve sahlebi
beraber karistirarak kaynayan sütlü pirince ekleyin.
Bütün malzemeyi karistirarak kisik ateste pisirdikten sonra rakiyi döküp,
sogumaya birakin. Buzdolabinda dondurarak kavun dilimleri ile servis
yapin.

Devamını Oku >>

Taze Bakla Ezmesi Tarifi


Taze Bakla Ezmesi
MALZEMELER
1 kg. taze iç bakla
1,5 çay bardagi sizma yag
1 adet büyük sogan
1/2 kahve fincani limon suyu
3 tatli kasigi toz seker
1/2 demet dereotu
Tuz

YAPILIŞI
Taze baklanin iç kabuklarini soyun. Yikadiktan sonra tencereye koyun.
Dörde bölünmüs sogan, sizma zeytinyagi, limon suyu, tuz, seker,
dereotunun yarisi ve 3 su bardagi su ekleyin. Orta ateste bakla
yumusayincaya kadar pisirin.
Bakla pistikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendirda karistirarak
püre haline getirin.
Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabinda 1 - 2 saat bekletin.
Taze bakla ezmesini, servis tabagina ters çevirerek çikarin, üzerine
kiyilmis dereotu serpip servis yapin.
Devamını Oku >>

Spiral Sosis Tarifi

Spiral Sosis

MALZEMELER
5 adet sosis
5 yaprak milföy

YAPILIŞI
Buzluktan çikarttiginiz milföyleri oda sicakliginda 10-15 dakika bekletin.
Parmak kalinliginda serit seklinde kesin.
Sosisleri ikiye bölün. Milföy seritlerini sosislere spiral seklinde sarin.
Hamura sarilmis sosisleri yaglanmis tepsiye 2 cm araliklarla dizin.
Üzerlerine yumurta sarisi sürün.
Spiral sosisleri önceden 150 derece isitilmis firinda üzerleri kizarana kadar
pisirin.
Devamını Oku >>

Somonlu, Ispanaklı Rulo Tarifi

Somonlu, Ispanaklı Rulolar

MALZEMELER
2 paket dondurulmus ispanak,
30 gram yag,
1/2 bardak ince dogranmis yesil sogan
1 yemek kasigi dereotu
Karabiber
6 yumurta
1 yemek kasigi misir unu
1 yemek kasigi limon suyu
1/4 bardak parmesan peyniri
Doldurmak için:
1/4 bardak dogranmis yesil sogan,
1 tatli kasigi ince dogranmis dereotu,
1 yemek kasigi limon suyu
250 gram krem peynir
250 gram somon füme
 
YAPILIŞI
Ispanagi haslayip suyunu çikartin. Tereyagini tencerede eritin. Sogan ve
dereotunu ekleyip 1 dakika pisirin. Ispanagi ekleyin. Karabiberle
tatlandirip atesten alin. Yumurtalari çirpin. Misir ununu ispanakli karisim,
limon suyu ve yumurtayi bir kapta karistirip yaglanmis tepsiye yayin.
Sertlesinceye kadar firinda tutun.
Çikardiktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir
serpin. Yine bir havluyla örterek sogumaya birakin. Sogan, dereotu ve
peyniri mutfak robotunda 30 saniye karistirin.
Ispanakli hamuru uzunlamasina üçe bölüp bir parçasini alta yerlestirin.
Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun. Bir kat daha harçtan
koyup ikinci ispanak katini yerlestirin ve malzemeniz bitene kadar ayni
sekilde devam edin. Servis yaparken, 2 cm. eninde dilimleyeceginiz
yemeginizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Devamını Oku >>

Semizotlu Cacık Tarifi

Semizotlu Cacık

MALZEMELER
150 gr Semizotu
2 Su Bardagi Nohut
3-4 Dis Sarmisak
1 Tatli Kasigi Kuru Nane
3 Çorba Kasigi Zeytinyagi

YAPILIŞI
Semizotunun kök kisimlarini ayiklayip, bol suda yikayalim. Sarmisaklari
havanda döverek, yogurda ekleyelim.Yogurda çok az su ilave edelim. Koyu
ayran kivamina gelinceye kadar bir çatal yardimiyla iyice çirpalim.
Yikanmis semizotunun suyunu süzdükten sonra bir ekmek tahtasinin
üzerine koyup, keskin bir biçak yardimiyla yarim cm araliklarla
dograyalim. Iri Iri dogradigimiz semizotunu ve tuzu, çirptigimiz yogurdun
içine ilave edelim. Hepsini karistirdiktan sonra kaselere dolduralim.
Üzerine zeytinyagi gezdirelim. Kuru nane serptikten sonra yemeklerin
yaninda servis yapalim
 
Devamını Oku >>

Sebzeli, Cevizli Fava Tarifi

Sebzeli, Cevizli Fava

MALZEMELER
250 gr Kuru Bakla
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
1 Adet Patates
2 Adet Sogan
1 Çay Bardagi Ayçiçek Yagi
1 Çorba Kasigi Toz Seker
1 Çorba Kasigi Nisasta
1/2 Demet Dereotu
8-10 Adet Ceviz

YAPILIŞI 
Öncelikle 250 gr kuru baklayi aksamdan islatin. Ertesi gün, tüm sebzeleri
küp biçiminde dograyip, baklayi da ekleyin. Tuzunu, sekerini ekleyin ve
yumusayana dek pisirin. Sebzeleri tel süzgeçten geçirin.
Nisastayi soguk suda birkaç dk karistirarak eritin. Sebzelere
ekleyip, karistirmaya devam edin .Kisik ateste 5 dk daha
pisirin. Hazirladiginiz karisimi küçük bir tepsiye dökün. Sogumaya birakin.
Üzerine ince kiyilmis dereotunu serpip, cevizle süsleyin. Dilimleyerek servis
yapin.
Devamını Oku >>

20 Eylül 2012 Perşembe

Rumeli Paçası Tarifi

Rumeli Paçası

MALZEMELER
1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yemek kasigi un
1 yumurta
1 çay kasigi tuz
4 su bardagi et suyu
1 tatli kasigi sirke
2 dis sarimsak
Sosu için
100 gr kiyma
Çeyrek paket margarin

YAPILIŞI
Sarimsaklari iyice dövün ve yumurtayi, unu, tuzu et suyuyla harmanlayip
orta dereceli bir ateste muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
Bir taraftan da sosu için kiymayi yagda salçayla birlikte kavurun.
Pisen paçayi tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapin.
Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sicakken
yenmelidir, istege göre sosu, kiyma yerine sucukla da yapilabilir.
Devamını Oku >>

Roka, Peynirli Haydari Tarifi

Roka Peynirli Haydari

MALZEMELER
2 Su Bardagi Süzme Yogurt
4 Çuha Biber
1 Demet Roka
3 Çorba Kasigi Tereyagi
2 Dis Sarmisak
Tuz
 
YAPILIŞI
Biberleri yagda kizarttiktan sonra kabuklarini soyup ince kiyin.Rokayi da
ayni yagda hafifçe çevirip ince kiyin.
Roka ve biberi 1 çorba kasigi tereyaginda soteleyin.Dövdügünüz sarmisagi
yogurda ilave edin.Tuzu ve sotelediginiz yesillikleri de yogurda ekleyerek
karistirin.
Kalan 1 çorba kasigi tereyagini eriterek hazirladiginiz karisimin üzerine
dökerek servis yapin.

Devamını Oku >>

Peynirli Enginar Tarifi

Peynirli Enginar

MALZEMELER
4 Enginar
1 Limon
1 Su Bardagi Lor Peyniri
Yarim Demet Dereotu
1 Çay Kasigi Kirmizibiber

YAPILIŞI
Enginarlari soyup temizleyin. Limon suyu, tuz ve az miktar suyla pisirin.
Enginarlar yumusayinca lor peyniri, kiyilmis dereotu ve kirmizibiber ilave
edin. Tencerenin kapagini kapatip kisik ateste 10 dk daha pisirin.

Devamını Oku >>

Pavurya İçli Domates Tarifi

Pavurya İçli Domates

MALZEMELER
8 büyük domates
275 300 gr konserve veya dondurulmus pavurya eti
2 limon, kabugu rendelenmis
4 çay kasigi limon suyu
2 yemek kasigi mayonez
4 yemek kasigi lor peyniri veya labne, süzgeçten geçmis
2 demet tere, ince kiyilmis
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI
Domateslerin baslarini kesip bir kenara koyun. Bir çay kasigiyla dikkatlice
domateslerin içini oyup çikartin. Ters çevirip bir havlu üstünde kurumaya
birakin.
Bir kasede pavurya etini, limon kabugunu ve suyunu mayonezi ve elekten
geçmis lor peyniri karistirin. (Asçinin önerisine bakin.) Tere, tuz, biber ve
aci biber sosunu ekleyip tatlandirin. Kabin kapagini kapatip, karisimi 1-2
saat buzdolabinda sogutun.
Kasikla karisimi domateslerin içine koyup domates kapaklarini üstlerine
yerlestirerek servis yapin.
Devamını Oku >>

Peynirli Patates Kroket Tarifi

Peynirli Patates Kroket

MALZEMELER
3 Adet Orta Boy patates
2 Adet Yumurta
1 Tatli Kasigi Nisasta
2 Çorba Kasigi Ezilmis Beyaz Peynir
3-4 Dilim Salam
1/2 Su Bardagi Un
1 Adet Yumurta Sarisi
1/2 Su Bardagi Galeta Unu
Tuz , Karabiber
Kizartmak Için Siviyag

YAPILIŞI
3 adet patatesi hasladiktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayi, 1
tatli kasigi nisastayi, karabiberi, 2 çorba kasigi ezilmis beyaz peyniri,
küçük küçük kesilmis salamlari ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice
yoguralim.
Patates hamurundan ceviz iriliginde parçalar koparalim. Yuvarlayarak,
sekil verelim. Patates toplarini önce una, sonra çirpilmis yumurta sarisina
son olarak da galeta ununa bulayalim. Derin bir tavada sivi yagi kizdiralim.
Patates toplarini kizgin sivi yagda, tavayi arasira sallayarak kizartalim.
Fazla yaginin süzülmesi için kagit mutfak havlusunun üzerine alalim.
Ilininca servis yapalim.
Afiyet olsun...
Devamını Oku >>

Nuraniye Tarifi

Nuraniye

MALZEMELER
4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardagi Amerikan Pirinci
1 Çay Bardagi Siviyag
1 Demet Taze Sogan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yogurt (süzme tercih edilir)
4-5 Dis Sarmisak
1/2 Çay Bardagi Yag

YAPILIŞI
Kabaklari temizleyip, rendeleyin, Taze soganlari küçük küçük dograyin.
Maydanozlari ve dereotlarini ince ince kiyin.
Taze soganlari siviyag ile kavurun. Üzerine rendelenmis kabaklari ilave
edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu
tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu
çekinceye kadar pisirin. Sogumaya birakin.
Sarmisakli yogurt hazirlayip, soguyan karisimi bu yogurtlu sosa bosaltin.
Tuz ilave edip hazirladiginiz yagli sosu da servisten önce gezdirerek
üzerine dökün.
Devamını Oku >>

Lor Peynirli Ve Salamlı Kokot Tarifi

Lor Peynirli , Salamlı Kokotlar

MALZEMELER
225 gr lor peyniri veya labne
1 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 küçük sogan, ince dogranmis
100 gr mantar, dogranmis.
2 yumurta, çirpilmis
50 gr salam, küp seklinde kesilmis
Bir tutam taze rendelenmis hint cevizi
Tuz ve karabiber
25 gr tereyagi, eritilmis

YAPILIŞI
Firini 200 C isitin.
Bir tencerede ayçiçek yagini isitin soganlari ekleyip yumusayincaya kadar
kizartin.
Mantarlari ekleyip 1- 2. dak. devamli karistirarak pisirmeye devam edin.
Tencereyi atesten. alip sogumaya birakin.
Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çirpilmis yuymurtalari peyrnire azar
azar ekleyerek yedirin.
Salam, sogan ve mantan peynir karisimina ekleyin. Hint cevizini tuzu ve
biberi katin.
Isiya dayanikli 4 küçük kabin içine firçayla tereyagini sürün.Karisimi esit
alarak bu kaplara bosaltin.
Kaplari firina sürüp 20-25 dakika kabarip kahverengilesinceye kadar
pisirin, Maydanozla süsleyip servis yapin.
Devamını Oku >>

Lor Peynirli Meze Tarifi

Lor Peynirli Meze

MALZEMELER
1 Su Bardagi Lor Peynir
2 Adet Rendelenmis Salatalik
1 Demet Dereotu
Yarim Limonun Suyu
Tuz

YAPILIŞI
1 su bardagi lor peynirini, 2 adet rendelenmis salatalik, 1 demet ince
kiyilmis dereotu,yarim limonun suyunu ve yeterince tuzu karistirin.
Çukur bir kaseye sikistirarak, doldurun. Kaseyi servis tabagina ters
çevirerek, lor peynirli karısimi çikarin. Üzerini kirmizibiberle süsleyip,servis
yapin.
Devamını Oku >>

Köpoğlu Tarifi

Köpoğlu

MALZEMELER
1 Adet Patlican
1 Adet Patates
1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
3 Adet Sivribiber
1 Su Bardagi Siviyag
Tuz

YAPILIŞI
1 adet patlican, patates, kabak, havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük
dograyin.1 su bardagi siviyagi kizdirin.Sirayla patlican, patates, kabak,havuç
ve sivribiberleri kizartin. Kizarttiginiz sebzeleri genis bir kabin içinde karistirin.
4 dis dövülmüs sarmisagi,1 su bardagi yogurdun içine alip,sebzelerin üzerine gezdirin.
2 çorba kasigi sivi yagi kizdirin. Içine kirmizi biberi ekleyin.Yogurdun üzerine dökün ve
servis yapin.
Devamını Oku >>

Kalamar Tava Tarifi

Kalamar Tava

MALZEMELER
6 Orta Boy Kalamar
1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Çorba Kasigi Seker
1 Tatli Kasigi Karbonat
1 Su Bardagi Un
Tuz
Sos Için:
1 Kutu Dogranmis Domates
1/2 Yarim Havuç
2 Arpacik Sogani
1 Dis Sarmisak
1/2 Kereviz
1/2 Çay Bardagi Sivi Yag
Tuz
1/2 Tatli Kasigi Kuru Feslegen

YAPILIŞI
Kalamarlari Yikayip kuruladiktan sonra yarim parmak kalinliginda halka
seklinde dograyalim. Üzerine karbonat ve sekeri ilave edip hepsini
harmanlayalim(bu islem kalamari yumusatmak ve lezzetini arttirmak için)
Ayri bir yerde unun içine bir miktar tuz ilave edip karistiralim. Kalamarlari
una bandirip fazla ununu silkeleyerek kizgin yagda esit araliklarla dizerek
arkali önlü hafif pembelesene dek kizartalim.
Sos Için:  Havucu tavla zari gibi dograyalim. Kerevizi ayni irilikte
dograyalim. Tavaya sici yagi koyalim. Havucu, soganlari, sarmisaklari ve
kerevizi ilave ederek yumusayana dek soteleyelim. Ardindan 1 kutu
domates konservesini tavaya bosaltip tuzunu ve yarim tatli kasigi
feslegeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dek 3-5 dakika kaynatalim.
Bu sosu kalamarlarin yaninda ikram edelim.
Devamını Oku >>

19 Eylül 2012 Çarşamba

Ispanaklı, Havuçlu Katman Tarifi

Ispanaklı, Havuçlu Katman

MALZEMELER
750 gr ispanak, saplari ayrilmis.
750 gr havuç, rendelenmis
Tuz
Taze rendelenmis hint cevizi
1 çay kasigi iyice rendelenmis portakal kabugu
Taze ögütülmüs karabiber
50 gr margarin veya tereyagi
Ayrica pisirme kabini yaglamak için margarin
Portakal dilimleri ve maydanoz, süslemek için

YAPILIŞI
Firini 180C'ye isitin. 500 gr'lik bir kabi yaglayin.
Ispanagin yapraklarini yikadiktan sonra üzerlerinde kalan su ile büyük bir
tencereye koyun. Üzerine tuz serpistirip tencerenin kapagini kapattiktan
sonra agir ateste 5 dak. pisirin. Bu sirada yemegin dibinin tutmamasi için
zaman zaman tencereyi sallayin.
Ispanagi süzüp, elinizle suyu iyice çikincaya dek sikin. Ispanaklari ince
dograyip tuz ve hint ceviziyle tatlandirdiktan sonra bir kenara koyun.
Havuçlari ve portakal kabugunu karistirip tuz, biber ekleyin. Önceden
yaglanmis kaba yariya kadar yaym. Üstüne ispanagi koyun. Kalan
havuçlari da ispanagin üstüne yerlestirin.
Küçük bir tavada margarini eritip, kaptaki havuçlarin üstüne dökün.
1 saat ftrinda pisirin.
Servis Için: bir biçakla kabin kenarlarindan kesin, sonra isitilmis bir servis
tabagini üstüne koyup ters çevirin. Portakal dilimleri ve maydanozla
süsleyin. Dilimleyip servis edin.
Devamını Oku >>

Haydari Tarifi

Haydari

MALZEMELER
1 Su Bardagi Süzme Yogurt
3 Çorba Kasigi Beyaz Peynir Rendesi
3 Dis Sarmisak
Kimyon
Tuz
Kuru Nane
1 Fincan Zeytinyagi
Üzerine serpmek için Kirmizibiber
Sivribiber (Arzuya göre)
 
YAPILIŞI
Sarmisagi ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yogurt, nane, zeytinyagi,
kimyon ve tuzla beraber karistiralim.
Arzuya göre sivri biberleri ince ince kiyip ilave edelim. Üzerine kirmizi
biber serperek servis yapalim.
Devamını Oku >>

Fırında Sarımsaklı Domates Tarifi

Fırında Sarımsaklı Domates

MALZEMELER
4 dilim ince kesilmis kepek ekmegi veya tost ekmegi
4 adet iri domates
Yarim tatli kasigi kekik
1 limonun suyu
2 çorba kasigi zeytinyagi
1 çorba kasigi sirke
1 çay kasigi esmer seker
1 bas sarmisak (ikiye bölünmüs)
Yarim su bardagi küp küp dogranip haslanmis enginar
1 çorba kasigi ince kiyilmis maydanoz

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak firini isitin.
Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin disari çikmasi için hafifçe
bastirin. Kesilmis taraflari üste gelecek sekilde domatesleri isiya dayanikli
bir kaba yerlestirin. Kekik, tuz, karabiber, zeytinyagi, esmer seker ve
sirkeyi iyice karistirdiktan sonra domateslerin üzerine dökün.
Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diger yüzü olmak üzere
firinda 30 dakika pisirin. Firindan çikartin ve ilinmaya birakin.
Ekmek dilimlerini iki yüzü de kizarincaya kadar pisirin. Ekmeklere, iyice
dövülmüs sarimsaktan dilediginiz kadar sürün. Enginari, limon suyunda
haslayarak küp küp dograyin ve domatesin içine doldurun. Ilikken servis
yapin.
Asçinin önerisi: Firinda sarmisakli domatesi servis yapmadan hemen önce
pisirmelisiniz. Yoksa lezzetini kaybeder. Yemeginizin daha güzel olmasi için
italyan usulü sarimsakla tatlandirilmis kizartilmis ekmek kullanmanizi
tavsiye ediyoruz.
Devamını Oku >>

Defneli Sosis Sote Tarifi

Defneli  Sosis Sote

MALZEMELER
1/2 Kg Sosis
3 Sap Taze Sogan
1 Tatli Kasigi Kekik
2 Çorba Kasigi Domates Püresi
12 Adet Arpacik Sogani
1 Çorba Kasigi Margarin
5 Yaprak Defne
2 Su Bardagi Su
Tuz

YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak 1 çorba kasigi margarini tavaya alip, eritin. 3 dal sogani
ince ince dograyin. Dogradiginiz sogani 1 tatli kasigi kekikle birlikte tavaya
ilave edip, karistirin.
Yarim kg sosisi de parmak parmak seklinde dograyin. Tavada birkaç
dakika kizartin. 2 Çorba kasigi domates püresi, 5 adet defne yapragi, ve 2
su bardagi suyu tavaya ilave edin. Malzemeleri karistirip 15 dakika kadar
haslayin.
Ocaktan alindiktan sonra dilerseniz pilav ya da patates püresi ile ya da
degisik garnitürlerle servis yapin.
Devamını Oku >>

Yeşil Soslu Makarna Tarifi

Yeşil Soslu  Makarna

MALZEMELER
1/2 paket fiyonk makarna
200 gr taze fasulye
2 patates
4 dis sarimsak
1 demet maydanoz
2 çorba kasigi rendelenmis kasar peyniri
2 çorba kasigi ufalanmis beyaz peynir
4 çorba kasigi zeytinyagi

YAPILIŞI
Tencereye su doldurup tuz ilave edin ve kaynatin. Fasulyeleri temizleyip
ince ince dograyin. Patatesleri soyup küçük küpler halinde dograyin.
Fasulyelerle birlikte kaynar suya ilave edin. Sebzeler hafif yumusayincaya
kadar haslayin.
Makarnayi ilave edip 10 dakika daha haslayin.
Maydanoz, sarimsak, beyaz peynir ve zeytinyagini robotta ezerek püre
haline getirin. Kasar peyniri yarim kepçe makarna suyu, bir tutam tuz ve
karabiberi hazirladiginiz püreye ilave ederek yesil sosu hazirlayin.
Sebzeli makarna pisince atesten alip suyunu süzün. Servis tabagina alip
üzerine yesil sos dökerek servis yapin.
Devamını Oku >>

Ton Balıklı Krem Soslu Penne Tarifi

Ton Balıklı Krem Soslu Penne

MALZEMELER
40 gr ton baligi
20 gr dana jambon
1 tatli kasigi dolusu kapari
2 yemek kasigi krema
Yarim çay kasigi muskat
Yeteri kadar tuz, beyazbiber
110 gr penne makarna (Yaklasik 1/5 paket)
1 yemek kasigi zeytinyagi
2 dis sarimsak

YAPILIŞI
Penneyi 8-10 dakika haslayin.
Tavaya zeytinyagi ve sarimsak koyup soteleyin. Ìçerisine ton baligi,
kapari, jülyen dogranmis jambon, muskat, tuz, biber ve kremayi ilave
ederek sosu hazirlayin.
Makarna ile karistirip, dereotu ile süsledikten sonra servise sunun.
Devamını Oku >>

Tepsi Mantısı Tarifi

Tepsi Mantısı

MALZEMELER
Hamuru Için
2 Çorba Kasigi Siviyag
1 Adet Yumurta
1 Tatli Kasigi Tuz
6 Su Bardagi Un
Yeterince Su
Ici için
250 gr Kiyma
2 adet cok ince kiyilmis sogan
Tuz ve karabiber
Sosu icin
1 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Çorba Kasigi Salça

YAPILIŞI
Unun ortasini havuz gibi açip, yumurta, su ve tuzla yogurarak sert bir
hamur yapalim. Hamuru bezelere ayirarak 15 dakika bekletelim.
Bezelerden ince yufkalar açalim.
Yufkalari küçük kareler seklinde keselim. Icine iyice yogurdugumuz ic
malzemelerinden bir miktar koyup,yildiz seklinde katlayip, yagladigimiz
tepsiye dizelim ve 200 derecede firinda kizartalim.
Daha sonra salca ve yagi suyla beraber eritin,firindan aldigimiz mantilarin
uzerine bosaltalim.Tekrar firina verip,mantilarin suyu isinana kadar
bekletelim,yalniz su kaynamamali.Daha sonra sarmisakli yogurtla servis
yapalim.
Afiyet olsun...
Devamını Oku >>

17 Eylül 2012 Pazartesi

Tavuklu Mantı Tarifi

Tavuklu Mantı


MALZEMELER
Yarim kilo un
Yarim su bardagi su
Yeteri kadar tuz
Içi için :
1 adet tavul gögsü
150 gr mantar
Yarim su bardagi iri dövülmüs ceviz
1 çorba kasigi tereyag
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kasigi tereyag
Yeteri kadar kirmizi biber, yogurt, 4-5 dis sarimsak
Aralara sürmek için :
Yarim kase siviyag

YAPILIŞI
Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yogurun. Üzerine temiz bir bez örterek
15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan bes beze yapin. Her bezeyi
unlayarak tabak büyüklügünde açin. Aralarini siviyag ile yaglayarak üst
üste koyun. En üsttekini yaglayin. Hamuru ince bir sekilde açarak kareler
kesin. Kesmis oldugunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi
kapatin. Kapattiginiz yeri alta getirerek yagli tepsiye yerlestirin.180 derece
firinda 30 dakika pisirin. Sarimsakli yogurdu hazirlayip üzerine dökerek
3-4 dakika daha firinda tutun. Üzerine sarimsakli yogurt döküp tereyaginda
yakilmis biberi gezdirin. Sicak olarak servis yapin.
Devamını Oku >>

16 Eylül 2012 Pazar

Tavuklu Fırın Makarna Tarifi

Tavuklu Fırın Makarna


MALZEMELER
1/2 Paket Firin Makarnasi
1 Parça Kemikli Tavuk Gögsü
1 Paket Kremali Mantar Çorbasi
3 Yemek Kasigi Tereyag
l Çay Bardagi Rende Kasar
1 Su Bardagi Süt
1 Su Bardagi Tavuk Suyu
1 Yumurta

YAPILIŞI
Makarnayi kaynar tuzlu suda haslayip, süzün. Tavugu hasladiktan sonra,
ayiklayin ve etlerini didikleyin. Kremali Mantar Çorbasini bir tencereye
dökün. Üzerine süt, tavuk suyu ve tereyag ilave ederek pisirin. Koyulasinca,
tavuk parçalarini, çirpilmis yumurtayi, kasar rendesinin yarisini, tuz ve
karabiberi ekleyip karistirin. Içine süzülmüs makarnalari da ilave edip iyice
harmanlayin. Hazirladiginiz karisimi tereyagi ile yaglanmis firin kabina dökün.
Üzerine kalan rende kasari serpin. Isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Sicak
servis yapin.
Devamını Oku >>

Spagetti Napoliten Tarifi

Spagetti Napoliten


MALZEMELER
3 çorba kasigi margarin
1 çorba kasigi ince dogranmis sogan
1 orta boy konkase domates
1/2 çay kasigi tuz
taze çekilmis karabiber
1 çorba kasigi tuz
300 gr spagetti
1 su bardagi domates
25 gr rendelenmis kasar ya da parmesan peyniri
 
YAPILIŞI
Önce bir tencereye 1 çorba kasigi margarini koyup, eritin. Yag kizinca
sogani ilav edip, sik sik karistirarak, birkaç dakika, soganlar
pembelesmeye yüz tutuncaya kadar pisirin. Domatesleri ilave edip birkaç
dakika daha pisirin. Tuz ve biberi katip, karistirin. Tencereyi atesten alin.
Bir baska tencerede spagettiyi hafif diri kalacak biçimde pisirin. Bir
süzgece aktararak süzüp, temiz ve kuru bir tencereye alin. Kalan
margarini ve domates sosunu ilave edin. Tuz ve biberini kontrol edip,
gerekirse ekleyin. Soganli konkase domatesi katin. Iki disli çatalla,
makarnalari kirmadan karistirin. Spagetti napoliteni, yaninda ayrica
rendelenmis peynirle birlikte sicak olarak servis yapin.
Devamını Oku >>

Saçaklı Mantı Tarifi

Saçaklı Mantı


MALZEMELER
5 adet yufka
2 adet tavuk gögsü ve suyu
2 su bardagi nohut
1 kase yogurt
3-4 dis sarimsak
Yeteri kadar kirmizi pul biber, tuz, karabiber, maydanoz

YAPILIŞI
Yufkalari teker teker oklavaya sarip bozmadan oklavayi çikarin. Sardiginiz
yufkalari bir parmak kalinliginda kesin. Daha önceden isittiginiz nohut ve
tavugu birlikte pisirin. Içerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmis
yufkalari dagitarak yayip on dakika firinda tutun. Firindan çikarip üzerine
dilimlenmis tavuk ve nohutlari yerlestirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.
Tekrar firina sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika firinda pisirin.
Firindan çikarinca üzerine sarimsakli yogurt gezdirip kirmizi pul biber ve
dogranmis maydanoz serpin. Servis tabagina alip, sicak olarak servise
sunun.
Devamını Oku >>