31 Aralık 2010 Cuma

Patlıcanlı Kayıkta Makarna


Malzemeler :

3 bostan patlıcan
yarım p. makarna
200 gr kıyma
1 kuru soğan
2 sivri biber
1 tatlı k. salça
1 domates
1 tutam maydanoz
1 çorba k. tereyağı
zeytinyağı
tuz,karabiber



Üzeri için:
100 gr kaşar peyniri rendesi
1 tutam fesleğen

Hazırlanışı :
Bostan patlıcanları ortadan ikiye kesilerek iç kısmı kullanılmak üzere çıkarılır.Daha sonra üzerine yağ sürülerek fırına verilip yarı kıvamda pişirilir. Bu arada makarna tuzu ayarlanmış suda haşlanır. Diğer tarafta iç harcı hazırlanır. Bunun için kuru soğanve biber yemeklik soğranarak yağda kavrulur. Üzerine salça, doğranmış patlıcan içi, kıyma ve maydanoz konularak kavrulur. Tuzu ve baharatı ayarlanır. En son pişirilmiş ve suyu süzülmüş makarnalar da eklenerek iç harç hazırlanmış olur.

Fırında yarı kıvamda pişirilen patlıcanlar alınarak hazırlanan harç ile doldurulur. En son üzerine kaşar peyniri rendesi ve bir dilim domates konularak 180 derecelik fırında pişrilir. Servis yaparken üzerine doğranmış fesleğen yaprağı serpilir.
Devamını Oku >>

Erişteli Tavuk

  • 2 Paket Karışık Erişte1 Tavuk Göğsü
  • 1 Kase Mantar
  • 1 Kase Çeri Domates
  • Sıvıyağ
  • Sarımsak
  • Soya Sos
  • Değirmen Karabiber
Erişteyi az suda haşlayın. Tavuk göğsünü ince dilimleyin ardından jülyen doğrayın. Mantarları da ince ince doğrayın. Birkaç diş sarımsak doğrayın. Yağ döktüğünüz tavada önce sarımsakları ve mantarları kavurun. Dilerseniz zencefil de rendeleyebilirsiniz.

Tavukları da ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Tavuklar kavrulduktan sonra domatesleri, soya sosunu ve karabiberi ekleyerek pişmeye bırakın. Haşladığınız erişteyi geniş bir servis tabağına alın. Ortasına tavukları koyun.
lezzetarifleri.blogspot.com
Devamını Oku >>

Soslu Baharatlı Hamur Kızartması

Malzemeler :
2,5 Su B. Söke Un
1 Yumurta
2 Çorba K. Yoğurt
1 Tatlı K. Karbonat
1 Çorba K. Toz Kırmızı Biber
1 Çorba K. Kekik
Su
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Sosu İçin:
1 Kase Fesleğenli Domates Sos
1 Çorba K. Domates Salçası
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu, yumurtayı, yoğurdu, karbonatı, tuzu, toz kırmızı biberi koyun ve yoğurun. Elde edilen katı hamuru unlayarak açın. Yuvarlak hamur kesme aletiyle hamuru kesin ve sıvıyağda kızartın.
Sosu için; Küçük bir tavaya önce sıvıyağ dökün Ardından fesleğenli domates sosunu, salçayı, tuzu ve karabiberi karıştırın ve kaynatın. Kaynayan sosu küçük bir kaseye koyarak kızarmış hamurların yanında servis edin.

http://lezzetarifleri.blogspot.com/

Devamını Oku >>

Tavuk Kümeste


Malzemeler :

3 Su B. Pirinç
3 Su B. Su
1 Çay B. Sıvıyağ
Sade Organik Tuz
Köftesi İçin:
Yarım Kg. Kıyma
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
Tuz
Karabiber
Kimyon
10 Haşlanmış Bıldırcın Ya Da Tavuk Yumurtası
Bahçesi İçin:
Dereotu
Maydanoz

Hazırlanışı
Köftesi için bir kaba yarım kg.kıymayı alın.Üzerine 2 dilim bayat ekmek içi,1 adet soğan rendesi ,2 diş sarımsak tuz,karabiber ve kimyon ilave edin ve köfte harcını yoğurun.
10 adet bıldıcın yumurtasını haşlayın.Köfte harcından parçalar kopartın ve elinizle açın. köfte harcının içine haşlanan bıldırcın yumurtalarını alınve kapatın ve elinizle yuvarlayın. Tavaya sıvıyağı alın ve köfteleri kızartın. Pilavı için tencerye sıvıyağı alın. Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edinve kavurun.
Daha sona üzerine ıcak su ilave edin ve pilavı pişirin. Servis tabağına ince kesilmiş olan maydanozu ilave edin. Pişen pilavı yuvarlak bir cam kaba alın ve ters çevirip servis tabağının ortasına alın. Pilavın kenarlarına köfteleri ilave edin ve servis edin.
http://lezzetarifleri.blogspot.com/
Devamını Oku >>

Kocan Beğendi (Tüm Erkek Bayılır...)


Malzemeler :

Köftesi İçin:
300 Gr. Kıyma
1 Yumurta
1 Küçük Soğan
Galeta Unu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
İç Harcı İçin:
Bezelye
Havuç
Üzeri İçin:
Ketçap
Mayonez
Pilavı İçin:
2 Su B. Pirinç
1 Çorba K. Tereyağı
Sıvıyağ
1 Su B. Etsuyu
Safran
Su
Tuz
Salatası İçin:
Közlenmiş Kırmızı Biber
Ceviz
Sarımsak
Yeşil Soğan
Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Fırında Elma Dilimi Patates
2 Patates
Tuz
Karabiber
Toz Kırmızı Biber
Zeytinyağı
Karışık Turşu


Hazırlanışı
Köftesi için; bir kabın içine kıymayı, doğranmış maydanozları, yumurtayı ve rendelenmiş soğanı koyuyoruz. Galeta ununu, tuzu ve karabiberi katıp karıştırıyoruz. Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine limon büyüklüğünde kıyma karışımını alıp kalp kalıpla şekil veriyoruz. Garnitürü için; bezelyeleri ve küp küp doğradığımız havuçları haşlıyoruz ve bir kasede karıştırıyoruz.
Garnitürümüzden köftelerin üstüne tamamen kapatmayacak şekilde koyuyoruz. 6 adet köftemizi tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok kurutmadan pişmeye bırakıyoruz. Köftelerin üzerini mayonez ve ketçapla süslüyoruz.
Fırında patates için; az haşladığımız patatesleri elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Fırın tepsimize koyarak üzerine karabiber ve toz kırmızı biber serpiyoruz. Üzerlerine biraz da sıvıyağ döküp fırına veriyoruz.
Pilavımızı hazırlamak için; tereyağını ve sıvıyağı tencereye koyuyoruz. İçine pirinci, et suyunu, safranı ve tuzu ekleyip kavuruyoruz. Sonra suyunu ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Pişen pilavımızı dinlendiriyoruz.
Salatayı hazırlamak için; yeşil soğanları, maydanozları, közlenmiş kırmızı biberleri doğrayarak geniş bir kaba alıyoruz. İçine cevizi, tuzu, pul biberi ve zeytinyağını ekliyoruz ve kepçeyle karıştırıyoruz.
http://lezzetarifleri.blogspot.com/
Devamını Oku >>

Yufkalı Rulo Köfte


Malzemeler:


  • 500gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1/2 demet maydonoz
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı tuzsuz antep fıstığı
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
  • 2 adet yufka


Hazırlanışı:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine bayat ekmeği, rendelenmiş soğanı, iri dövüşmüş cevizi, iri dövüşmüş fıstığı, tuzunu, karabiberi, kimyonu koyup yoğurun. Kıvamı katı olursa az sıvıyağ ile yumuşatıyoruz. Köfte harcını ikiye bölüyoruz. Yufkayı tezgaha açıyoruz. Fırça yardımı ile yufkalara su sürün. Bir ucundan tutup yufkayı içe doğru katlayın. Üzerine köfteyi rulo yapıp koyuyoruz. Sağ ve sol uçlarını içe doğru katlayın. Sıkı sıkı köfteyi rulo yapın. 2 parmak kalınlığında kesip çöğ şişlere geçirin. Yağladığınız fırın kabına dizin. 180 derece fırında pişirin.

Devamını Oku >>